Hirdetés
. Hirdetés

Most akkor boldoggá vagy szomorúvá tesz az internet?

|

Úgy tűnik, minden negatívuma ellenére a web böngészése össztársadalmi szinten elégedettebbé teszi az embereket.

Hirdetés

Ellentétben azokkal a véleményekkel, melyek szerint az internet egy élősködő, eltávolítja használóit az élet valós örömeinek élvezetétől és elidegeníti őket embertársaiktól, továbbá arra ösztönöz, hogy hamis színben tüntessék fel magukat, a világháló igenis boldoggá teszi a társadalmat, és ez statisztikai módszerekkel, tudományosan alá is támasztható egy új tanulmány szerint, olvashatjuk a The Washington Post cikkében. A Computers ín Human Behavior nevű szaklapban megjelenő kutatási eredmények azt mutatják, hogy az internethasználók elégedettebbek az életükkel, mint a világhálótól távol maradók, és az internethasználat az elmúlt évtizedben megvalósult elterjedése közvetlen és pozitív hatással volt az életminőségre, különösen az idősek, a kevésbé tehetősek, a betegek és a fogyatékosok körében. A kutatás során a világháló személyes elégedettségre gyakorolt hosszú távú hatását vizsgálták, és több mint 70 ezer ember válaszait elemezték az izraeli évenkénti szociális közvéleménykutatások közel tíz évnyi anyagát felhasználva.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.