Hirdetés
. Hirdetés

Most érdemes DRAM-ot venni - mélyponton az árak

|

Egy tajvani kereskedelmi alap közlése szerint kedden egy éves mélypontjukra süllyedtek a DRAM-árak. Az ünnepek után tapasztalható túlkínálat miatti áresés a személyi számítógépek piacára is jelentős hatást gyakorolt.

Hirdetés

A kereskedelmi forgalomban kapható 1 gigabites DDR3 DRAM chipek ára a tavaly áprilisban regisztrált 2,80 dolláros történelmi csúcsról darabonként átlagosan 0,84 dollárra csökkent - hívta fel a figyelmet Ivan Lin, a DRAMeXchange újságíró-szerkesztője.

A DRAM árak decemberben, a nyugati féltekén jellemző ünnepi bevásárlási roham csillapodtával kezdtek mélyrepülésbe - tette hozzá Lin. A szakíró hangsúlyozta: az olyan nagy gyártók mint az Elpida Memory, a Powerchip Semiconductor és a Samsung Electronics a negatív tendencia ellenére is tovább növelték termelésüket, az így kialakuló túlkínálat pedig nagyban hozzájárult az eladási árak további csökkenéséhez.

A személyi számítógép-gyártók általában az általuk forgalmazott termékek előállítási költségének tíz százalékát (nagyjából 20-36 dollárt) költik a DRAM lapkák beszerzésére, így az alacsony árszabás lehetővé tette a számukra, hogy a korábbinál kedvezőbb konstrukciókban kínálják azokat.

Decemberben a legtöbb PC-gyártó leárazta raktárkészlete egy részét - mondta Helen Chiang, az IDC tajpeji elemzője, hozzátéve: ?A cégek elsősorban promóciós célokra használták fel az így támadt mozgásteret".

Lin szerint 2011 első negyedévében a jelenlegi trend lesz meghatározó a DRAM-piacon. Az árak várhatóan március után, a kereslet természetes növekedésével párhuzamosan kezdenek újabb emelkedésbe - tette hozzá a szakember.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.