Hirdetés
. Hirdetés

Mozifilmekkel erősít a YouTube

|

A Google népszerű videómegosztója online filmkölcsönzővé lép elő. A YouTube vezetői azt remélik, hogy piacot rabolhatnak a Netflixtől, az Amazontól és az Apple-től.

Hirdetés

 

 

A YouTube hétfőn jelentette be, hogy az amatőr videoklipek megosztása mellett az egész estés játékfilmek kölcsönzését is lehetővé teszi az oldalán keresztül. A Google videoportálja már évek óta kísérletezik a hosszabb játékidejű videókkal, ám hivatalosan csak most léptek ki az internetes filmpiacra.

Az elkövetkező hetekben a YouTube amerikai felhasználói több ezer hollywoodi produkció közül válogathatnak a portálon, a videómegosztó „tesztvetítésének" keretében olyan filmeket nézhetnek meg a rajongók, mint a Golfőrültek, a Nagymenők, A sebhelyesarcú, A taxisofőr vagy A király beszéde - mindezt természetesen „piaci árszabás mellett".

A Google szakemberei azt remélik, hogy a videokölcsönző szolgáltatás révén tovább erősíthetik a YouTube presztizsét, és rávehetik a felhasználókat, hogy hosszabb ideig időzzenek az oldalon.

„Egyre több nektek kedves tartalom kerül fel a ma már 350 millió eszközön keresztül elérhető YouTube-ra. Ezt onnan tudjuk, hogy napi kétmilliárd letöltést regisztrálunk az oldalon. Ám az egyes felhasználók csak alkalmanként tizenöt percet töltenek a YouTube-on, miközben napi öt órán át bámulják a tévét. Hisszük azt, hogy a médiafogyasztási szokások az online és az offline közötti határ elmosódásával, rövid időn belül alapvetően megváltoznak majd" - írta blogbejegyzésében Salar Kamangar, YouTube vezetője.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.