Hirdetés
. Hirdetés

Műholdas játékok és térhatás

|

Tévéképernyőn játszható számítógépes videojátékok és házimozi hanghatások is elérhetővé váltak a UPC Direct előfizetői számára.

Hirdetés

Az ország egész területén elérhető műholdas UPC Direct szolgáltatás előfizetői mostantól külön díj nélkül, korlátlan ideig játszhatnak az interaktív videojátékokkal, továbbá - a UPC által biztosított - új típusú digitális műholdvevő készülékkel rendelkező előfizetők 5.1 csatornás Dolby Digital rendszerű DVD-hangminőségben is megtekinthetik az ily módon sugárzott filmeket.

A digitális televíziós jeltovábbítás lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók a tévéadások mellett, különböző újszerű kiegészítő szolgáltatásokat is élvezhessenek a tévéképernyőn. Ennek köszönhetően találkozhattak a hazai UPC Direct előfizetők 2000-ben az elektronikus műsorújsággal, a Dolby Surround térhatású sztereó hangminőséggel vagy egyes filmek esetében a nyelvválasztás lehetőségével. Mostantól már eredetileg számítógépen játszható videojátékokat is megjeleníthetnek tévéképernyőjükön, továbbá házimozi erősítőhöz csatlakozva 5.1-es Dolby Digital rendszerű DVD-hangminőségben követhetik az ilyen hangtechnikával sugárzott filmeket, például az HBO adásában.

Egyelőre három ügyességi és logikai videojáték közül választhatnak az előfizetők a szolgáltatás Elektronikus Műsorújságjának (EPG) főmenüjéből elérhető "Játékok" menüpontban. A videojátékok a vevőkészülék távkapcsolójával irányíthatóak. A Sudoku nevű japán logikai játékban 9 játékmező összesen 81 négyzetébe kell 1-től 9-ig számokat beírni úgy, hogy minden szám egy játékmezőn belül minden sorban és oszlopban csak egyszer szerepelhet. A játék három különböző nehézségi fokozatban, szintenként 100-100 pályán játszható. A Diamond Hunt ügyességi játékban 50, fokozatosan nehezedő pályán 5-5 gyémántot kell összegyűjteni, a hozzájuk vezető úton elhelyezett akadályok elmozdításával. A játék az ügyességi szinteknek megfelelően egyre bonyolódik és a megoldásra rendelkezésre álló idő is véges. A Tractor Tangle logikai játékban egy traktor számára kell szabaddá tennünk az utat a csak egy meghatározott irányba mozgatható akadályok kiiktatásával, összesen 70, különböző nehézségű pályán. A játékokról részletes leírás található a UPC Direct Elektronikus Műsorújságjában, az egyes játékok menüpontjaiban. A játékokat a UPC-csoporthoz tartozó Chellomedia vállalat Chellomedia Interactive Services üzletága fejlesztette ki. A Chellomedia szolgáltatásokat, alkalmazásokat és eszközöket biztosít médiavállalatok számára, segítséget nyújtva újszerű, több platformon is alkalmazható interaktív szolgáltatások bevezetéséhez.

Egy szintén UPC-hez kapcsolódó hír, hogy Elindult a nyomozás UPCity Készüléke után. Szeptember 9. óta - a bejelentkezést követően - többféle módon is megvásárolható a nyomozáshoz elengedhetetlenül szükséges jegyzetek első fele. Eddig több mint 8200 kalandvágyó és játékos kedvű jelentkező döntött úgy, hogy próbára teszi képességeit, de senki nem kerül hátrányba, ha csak később kezd bele a fejtörők megoldásába és a szálak felgöngyölítésébe. Bárki beszállhat, egészen az utolsó pillanatig mindenkinek van esélye, hiszen azé a fődíj, aki megtalálja a Készüléket.

A jegyzeteket a UPCity-beli nyomozó, Hank Raven hagyta hátra, aki Magyarországra érve nyomtalanul eltűnt, de most felbukkant, és hangüzenetet hagyott önkéntes nyomozótársai számára. Nem hivatalos információk szerint Raven nyomozó a küldetése mellett, igyekszik egy kis színt vinni itteni mindennapjaiba: UPCity-re utaló animációkat csempészett az Óriáskijelző műsorába. Ez a napokban zajló XXXV. Schönherz Qpa, a BME villamosmérnök hallgatóinak kollégiumában rendezett versenysorozat egyik feladata, ahol a kollégium déli falának ablakai szolgálnak a csapatok pályamunkáinak vetítésére. A hekkelésről kisfilm is készült, és számos videomegosztó oldalon el is érhető, de megtekinthető a nyomozás hivatalos honlapján is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.