Hirdetés
. Hirdetés

Nagy durranásra készül az Intel

|

A cég új Optane tárolótechnológiája kiszoríthatja a hagyományos SSD-ket és DRAM-kat.

Hirdetés

Minden játékos 3D Xpointot akar majd magának, állítja az Intel igazgatója, Brian Krzanich  a cég Optane technológiájáról, amely a lapkagyártó szerint fel fogja váltani a PC-kben és a szerverekben az SSD-ket és a DRAM-okat.

Az Intel most kezdi szállítani első generációs Optane termékeit, de már dolgozik a továbbfejlesztésen. A cég szerint az Optane lényegesen sűrűbb és gyorsabb, mint a hagyományos SSD és DRAM. A 3D Xpoint nevű technológián alapul, amelyet a Micronnak közösen fejlesztettek ki.

Az első Optane SSD-k ára egyelőre húzósnak ígérkezik, de ez változni fog, ha az egy bitre eső gyártási költségek csökkennek. Az Optane SSD-kel a játékok sokat gyorsulhatnak, és az elemző és tanuló rendszerek is hasznát látják a fokozott adatmozgatási sebességnek. Az Intel célja, hogy Optane-nal egyesítse a memóriát és a háttértárat, de ettől még messze van.

A laptopokba szánt kiskapacitású Optane termékek a második negyedévben jelennek meg. Már tesztelik az első Optane DIMM-eket és az adatközpontokba szánt SSD-ket is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.