Hirdetés
. Hirdetés

Nagy gond van a Mozilla webáruházával

|

Biztonsági probléma miatt leállt a Mozilla Store webhelye.

Hirdetés

A Mozilla online áruházának alapjait jelentő rendszerben, illetve infrastruktúrában egy biztonsági incidensre derült fény, amelynek következtében az üzemeltetők úgy látták jobbnak, ha egy időre teljes mértékben leállítják a webáruházat. Így most a látogatókat csak egy üzenet fogadja, amely szerint éppen karbantartás folyik.

 

mozilla_store.jpg


Az eddig megjelent hírek szerint a Mozilla még a keddi napon arra lett figyelmes, hogy a GatewayCDI cégnél - ahol a Mozilla Store háttérrendszere fut - egy biztonsági incidens következett be. "Amikor észrevettük a problémát azonnal megelőző lépéseket tettünk, és leállítottuk a Mozilla Store-t annak érdekében, hogy további felhasználói adatok ne sérülhessenek." - áll a Mozilla blogján megjelent közleményben. Az esetet követően a Mozilla egyrészt értesítette a GatewayCDI szakembereit, másrészt elkezdte informálni azokat a felhasználókat, akiket az incidens vélhetőleg érinthetett. A GatewayCDI jelenleg is vizsgálja a rendszereit.

Annak ellenére, hogy az Mozilla International Store üzemeltetését a Mozilla egy másik partnere végzi, a szakemberek mégis úgy határoztak, hogy a "nemzetközi" shopot is leállítják. A probléma viszont semmilyen tekintetben nem érinti a Mozilla Community Store-t, így annak működésében nem is voltak fennakadások.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy az online áruházak mikor indulhatnak újra. A Mozilla csak annyit közölt, hogy addig nem fogja újra elérhetővé tenni az érintett weboldalait, amíg meg nem bizonyosodik arról, hogy a felhasználói bejelentkeztetés és az adatok biztonsága megfelelő.

A hír a Computerworld Biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.