Hirdetés
. Hirdetés

Nagy visszatérésre készül az Intel

|

A cég vissza akarja szerezni korábbi vezető szerepét, és ennek jegyében 2021-től megkezdi a 7 nanométeres lapkák gyártását.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel befektői tájékoztatóján  Bob Swan igazgató bejelentette, hogy cége a gyártói vezető szerep visszaszerzésére készül, és ennek érdekében már meg is kezdték a 7 nanométeres generáció gyártásának tervezését.

Ugyanitt Swan azt is elárulta, hogy a hagyományos CPU-knál sokkal messzebbre tekintenek, és olyan "XPU" stratégián dolgoznak, amely a GPU-kat, a FPGA-khoz hasonló programozható logikákat, illetve az 5G lapkákat is magában foglalja.

Az AMD szintén bejelentett 7 nanométeres termékeket, köztük egy új generációs "Navi" GPU-t, amely már idén megjelenik, de a két lapkagyártó eltérő gyártási folyamatot használ, emiatt számaik nem hasonlíthatók össze közvetlenül.

A beszélgetésen kiderült, hogy az Intel feladja az okostelefonos 5G modempiac meghódítására szőtt terveit, viszont azt még fontolgatja, hogy 5G modemeket fejlesszen-e a PC-khez hasonló eszközök számára.

A 7 nanométeres gyártáshoz a cég egy vadonatúj technológiájú Extreme Ultraviolet (EUV) litográfiát fog használni, amelyet a rákövetkező generációknál is alkalmazni kíván.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.