Hirdetés
. Hirdetés

Nagyarányú leépítés az IBM-nél

|

A cég egyetlen hét alatt több mint ezer munkavállalójának mondott fel. A szakszervezet szerint újabb elbocsátások jöhetnek.

Hirdetés

Az elmúlt héten hatalmas, több mint ezerfős leépítést hatott végre az IBM. A cég híres arról, hogy meglehetős diszkrécióval kezei a személyzeti politikáját. Most is csak azért szivárgott ki az elbocsátások híre, mert az Alliance@IBM/CWA Local 1701 munkavállalói szövetség összeszedte és nyilvánosságra hozta a kirúgásokkal kapcsolatos adatokat.

A szakszervezet folyamatosan gyűjti be az elbocsátásokról szóló híreket a vállalati divízióktól; az érintettek egy erre rendszeresített üzenőfalon is megoszthatják egymással az „élményeiket”. A szövetség szóvivője nem tudta megmondani, pontosan hányan vesztették el a munkájukat; a folyamatban lévő leépítések több üzletágat is érintenek.

Az IBM szóvivője a hírre reagálva azt mondta, hogy a cég „folyamatosan átcsoportosítja a munkaerejét (…) a technológiaváltásoknak és ügyféligényeknek megfelelően bizonyos területeken leépít, másutt új dolgozókat vesz fel. Ez a rugalmasság teszi lehetővé az IBM számára, hogy a folyamatosan változó iparági körülmények között is versenyképes és fajsúlyos maradjon. A versenyviszonyokra való tekintettel nem tartanánk szerencsésnek, hogy nyilvánosan vitassuk meg a személyzeti politikánkat."

Annak ellenére, hogy az IBM globális munkavállalói körrel dolgozik, a leépítések elsősorban az Egyesült Állalmokban élő munkavállalókat érinti. A cég 2007-ben még 121 ezer embert foglalkoztatott az országban; utoljára 2009-ben hoztak nyilvánosságra az amerikai dolgozóikkal kapcsolatos adatokat: akkor 105 ezren voltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.