Hirdetés
. Hirdetés

Szuper újdonságokkal jön a következő Chrome-változat

|

A Google jövő hónapban megjelenő böngészőjének vonzerejét olyan újdonságok fokozzák, mint a hatékonyan tömörítő AV1 kodek és a megjelenítő-kivágások támogatása.

Hirdetés

Hirdetés

Béta fázisba lépett a Google böngészőjének, a Chrome-nak a legújabb változata.

A jövő hónapban megjelenő, GNU/Linuxon, macOS-en és Windowson egyaránt futtatható Chrome 69 egyik legizgalmasabb újdonsága az, hogy támogatja az Alliance for Open Media által kifejlesztett, új generációs, hatékony AV1 videokodeket. Az AV1 a várakozások szerint sokat lendít majd a streamelések minőségén, ugyanis a meglévő kodekhez képest akár 30 százalékkal is hatékonyabban tömöríti a videókat.

A Firefoxot fejlesztő Mozilla Foundation épp most indított egy kampányt, amelynek célja, hogy a nagy videostreamelő és hosztoló cégek, köztük a YouTube, a Netflix, a Hulu, és a HBO alkalmazzák az AV1 kodeket, és végre felejtsék el az olyan szabadalmazott, erőforrás-zabáló megoldásokat, mint a H.264 videokodek.

A Chrome 69 néhány új CSS trükköt is felvonultat, így új margó- és keretbeállítási lehetőséget támogat, és kezeli a "notchokat", vagyis a megjelenítő kivágásait - ezt az okosságot egyébként a Google a hamarosan megjelenő Android P mobil operációs rendszerben is meg fogja valósítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.