Hirdetés
. Hirdetés

Sokszorozódott az Ericsson profitja

|

Az Ericsson 4,1 milliárd svéd koronás adózott eredményről számolt be 2011 első negyedéről, ami több mint háromszorosa a tavalyi év hasonló időszakában elért 1,3 milliárdnak.

Hirdetés

Az árbevétel csoportszinten 17%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a mobil szélessávú technológia, és különösen a többszabványos rádió bázisállomás, az RBS 6000 iránti folyamatos erőteljes keresletnek köszönhetően" - nyilatkozta Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. „Az árbevétel az összehasonlítható egységek tekintetében, az árfolyamváltozásokra és a fedezeti ügyletekre korrigálva 25%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest. A nettó eredmény 1,3 milliárd svéd koronáról 4,1 milliárd svéd koronára nőtt, elsősorban a hálózatok üzletág nagyobb nyereségességének köszönhetően. A pénzeszköz-változás a negyedévben -2,9 (2,3) milliárd svéd korona volt, a régiókban tapasztalható nagyobb félkésztermék-állománynak, valamint a termelés további bővülésének köszönhetően.

A csoportszintű árbevétel növekedését a hálózatok üzletág vezette, ahol a bevételek az előző év azonos időszakához képest 35%-kal növekedtek, 20%-os EBITDA-árrés mellett. A mobil szélessáv iránti erőteljes kereslet eredményeképpen a tíz régióból öt esetében növekedés tapasztalható az előző év azonos időszakához képest. Különösen erőteljes növekedés volt tapasztalható az Egyesült Államokban, Indiában, Japánban, Koreában és Oroszországban. Kínában továbbra is jó lendülettel bővül a 2G piac.

A globális szolgáltatások üzletág árbevétele az előző év azonos időszakához képest -4%-kal csökkent, elsősorban a valutaárfolyamok hatása miatt. A helyi pénznemekben a professzionális szolgáltatások 3%-os növekedést realizált. Az EBITDA-árrés a negyedév során 7%-ra csökkent, elsősorban a hálózattelepítés alacsonyabb nyereségessége miatt. A menedzselt szolgáltatások nem változott 2010 első negyedévéhez képest, ugyanakkor 11%-os növekedést mutatott az előző év azonos időszakához képest a helyi pénznemekben megadva, főleg számos új kisebb szerződésnek köszönhetően. A multimédia üzletág árbevétele nem változott az előző év azonos időszakához képest, az EBITDA-árrés pedig -7%-ra esett vissza, elsősorban a termékmix miatt. A vegyes vállalataink vegyes teljesítményt mutattak. A Sony Ericsson 0,1 milliárd svéd koronás adózás előtti nyereséggel járul hozzá a vállalat eredményéhez, míg az ST-Ericsson vesztesége -0,6 milliárd svéd korona volt.

Az első negyedéves árbevételre nem volt hatással a Japánt sújtó pusztító földrengés és cunami. A globális alkatrész-ellátó láncunk részben Japántól függ, és bizonyos termékek szállításában késedelemre számítunk. Számos intézkedést tettünk annak érdekében, hogy csökkentsük ezt a hatást és biztosítsunk, hogy az ügyfeleink ezt csak korlátozott mértékben érzik majd meg. Ilyen intézkedések például alternatív alkatrészek beszerelése a termékeinkbe, valamint a másodlagos forrásokat szállítóktól vásárolt mennyiségek növelése. A tapasztalt hatás függ a japán gazdaság általános helyreállásától is, azonban a legjobb becslésünk szerint képesek leszünk ezen mennyiségek többségét leszállítani 2011 harmadik negyedévének vége előtt.

2010-ben tovább növeltük a piaci részesedéseinket a 3G terén, és legalább megtartottuk a több mint 50%-os piaci részesedéseinket a 4G/LTE terén. Bár a GSM-technológia még sok éven át jelen lesz, a beruházások többsége a 3G/WCDMA és a 4G/LTE irányába fog elmozdulni. Ezekben a szolgáltatásokban növeltük a piaci részesedésünket és továbbra is az iparág vezető szállítói leszünk" - foglalta össze Hans Vestberg.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.