Hirdetés
. Hirdetés

Nagyra tör az új SQL Server

|

Két prémium kiadással erősít a jövőre megjelenő SQL Server 2008 R2. CTP verziója a hónap végén érkezhet.

Hirdetés

A PASS (Professional Association for SQL Server) Summit rendezvényen a Microsoft bejelentette, hogy két új high-end kiadással erősíti meg a jövőre megjelenő SQL Server 2008 R2 termékpalettáját. A debütáló Datacenter és a Parellel Data Warehouse kiadásokkal az adatplatform így már a megnövekedett igényeket is képes lesz kielégíteni.

 

server.jpg


Előbbi ennek megfelelően túlnövi az addigi legnagyobb kiadás, az Enterprise képességeit. Azt multi-szerver menedzsmenttel, jobb skálázhatósággal - gondolva itt a StreamInsight technológiára - és a Microsoft megfogalmazása szerint "határtalan virtualizációval" megfejelve. Az SQL Server 2008 R2 DataCenter képes lesz e mellett akár 256 logikai processzor kezelésére is. Míg a Parallel Data Warehouse (korábbi kódnevén: Project Madison) a redmondi szoftvercég által 2008-ben felvásárolt DataAllegro megoldásaira építkezik, és hatalmas adattömeg kezelésére tervezték. Ted Kummert, a Microsoft SQL Server termékvonaláért felelős vezetőjének elmondása alapján több száz terabájt gyors és költséghatékony feldolgozására is képes lesz. A Parallel Data Warehouse csak szerverre előtelepítve lesz kapható, a Bull, a Dell, a HP, az EMC és az IBM gépeivel.

Kissé drágul

Ezzel párhuzamosan a redmondi szoftvercég kis mértékben emeli az SQL szerver processzoronként fizetett árait is az SQL következő kiadásánál. Bejelentésük alapján a Standard kiadásnál az egy CPU-ra eső költség 7,500 dollár lesz (1,500 dolláros drágulás az SQL 2008 Standard változathoz képest), míg az Enterprise 3,800 dollárra drágul 28,800 dollárra. Az újonnan bejelentett kiadások 57,500 dollárba kerülnek majd processzoronként. A Workgroup, a Web és a Developer kiadások árait ugyanakkor még nem ismertették a redmondi szoftvercég képviselői.

"Már itt volt az ideje, hogy a Microsoft növelje az SQL Server árait" - vélte Mark Beyer, a Gartner elemzője. "Az ár még mindig jutányos, s a foglalatonkénti árazás még mindig jobb, ahogy más gyártók számolnak ".

Jön a CTP

A PASS Summit rendezvényen elhangzottak alapján még ebben a hónapban érkezhet az új SQL Server Community Technology Preview (CTP) tesztverziója. Körülbelül az Office 2010 első nyilvános bétájával egy időben, amely valószínűleg nem a véletlen műve, hiszen a két termék és a SharePoint funkcionalitásban szorosan összefonódik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.