Hirdetés
. Hirdetés

Napelemes kereső

|

A Google a cég központjában burjánzó napelem-rengeteg kiépítése mellett 10 millió dollárt szán a hibrid autók fejlesztésére.

Hirdetés

A vállalati szinten kiemelkedő méretű napelemes rendszer 1,6 megawatt energiát állít elő, ami a komplexum igényeinek harmadát fedezi - nyilatkozta Jacquelline Fuller, a Google szóvivője. Az óriásvállalat egyéb módon is megpróbálja kiérdemelni a környezettudatos jelzőt. A munkatársak ezentúl a napenergiából nyert elektromos árammal tölthetik fel úgynevezett plug-in autóikat a központ új garázsában.

A plug-in kifejezés a hibrid autók egy különleges változatát jelenti, ami képes 50 kilométer megtételére kizárólag elektromosság felhasználásával. Mivel a nagy autógyártók egyelőre nem állítanak elő plug-in technológiás gépkocsikat, így a Google saját maga alakítja át a hagyományos hibrid járműveket. Jelenleg négy Toyota Prius és két Ford Escape működik ebben a formában, de hamarosan száz autóból álló flottát kívánnak létrehozni.

gauto.jpg

A hétfői bejelentések részét képezik a Google.org RechargeIT elnevezésű kezdeményezésének, amely a vállalat energiatakarékossági, környezetvédelmi akcióit öleli fel. Ezek között találni 200 ezer dolláros konferenciatámogatást, hozzájárulást plug-in járművek fejlesztéséhez, valamint egy 10 millió dolláros keretösszeget azon vállalkozások számára, amelyek a károsanyag-kibocsátás csökkentésén és alternatív közlekedési megoldásokon dolgoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.