Hirdetés
. Hirdetés

NAV házkutatás a Telenor székházban

|

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói megszállták a Telenor Magyarország törökbálinti székházát: a gyanú szerint a mobilszolgáltató hálózatfejlesztési beszállítója feketén foglalkoztatja dolgozóinak jelentős részét - értesült a HavariaPress.

Hirdetés

A NAV nyomozói szerdán szállták meg a törökbálinti székházat, melynek egy részét a Telenor kínai partnere, az 50 millió eurós hálózatfejlesztést megvalósító ZTE Corporation bérli. A NAV munkatársai azt követően jelentek meg a kínai cégnél, hogy alapossá vált a gyanú, miszerint a ZTE feketén foglalkoztatja magyarországi alkalmazottjainak jelentős részét. A hálózatfejlesztő mérnökök úgynevezett üzleti vízummal érkeztek hazánkba. Ez a fajta vízum csak üzleti, tárgyalási célú itt tartózkodást tesz lehetővé, s legfeljebb kilencven napra szól.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai korábban már jártak a törökbálinti székházban, ám az őrség kicselezte őket: feltartották az ellenőröket, míg a feketén foglalkoztatott mérnökök elrejtőztek az irodaház mellékhelyiségeiben.

Hosszas előkészítés előzte meg a szerdai rajtaütést, a NAV kínai tolmácsokat szerzett, s azt követően szállták meg a ZTE irodáit. Az akció a délutáni órákig tartott: egyesével kihallgatták a cég alkalmazottjait, adathordozókat és nyilvántartásokat foglaltak le.

A Telenor Magyarország megkeresésre az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy valóban zajlott házkutatás a beszállítójuknál, de ők semmilyen módon nem érintettek az ügyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.