Hirdetés
. Hirdetés

Nav N Go: felszabaduló kapacitás

|

A Nav N Go a Mio C310-es PNA-t frissíti, miután szerződést bontott a világ egyik legnagyobb személyi GPS forgalmazójával.

Hirdetés

A Nav N Go és a Mio Technolog korábbi kapcsolata jónak volt mondható, azonban az időközben felmerült vitás kérdések békés úton való rendezésére a Mio nem volt partner. A Nav N Go az egyoldalú szerződésbontáson kívül nem látott más lehetőséget - mondta Fazakas András, a Nav N Go Kft. operatív igazgatója az MTI-nek. A múlt héten a hannoveri CeBIT kiállításon a Mio standján reklámozott termékeken már nem szerepelt az iGo My way márkajel. A szerződésbontás okairól a magyar szoftvercég üzleti titkokra hivatkozva részleteket nem közölt.

A múlt szerdai bejelentés után a magyarországi felhasználók hiányolják a navigációs eszközök működéséhez elengedhetetlen térképfrissítéseket, az internetes fórumokon pedig találgatások jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a naprakész térképek hiányában gyakorlatilag hasznavehetetlen PNA-kkal, amelyek többnyire csak műholdas navigációs célokra alkalmasak.

Az iGo May way térképeket a fejlesztő Nav N Go szerint általában félévente frissítik; a legutóbbi alkalom tavaly decemberben volt, míg a MioMap térképeket közel egy éve nem frissítették. A Mio termékek fő magyarországi terjesztője, az LCP Systems Kft. kitért az MTI térképfrissítésekkel kapcsolatos kérdése elől. Az internetes fórumokon a Mio terméket vásárlóknak legálisan letölthető frissítések hiányában a MioMap szoftver törését javasolják, ami után a térképek frissítésére is lehetőség nyílik.

- Tudni kell, hogy a műholdas navigációs eszközök vásárlói nem mindig a Nav N Go Kft-vel állnak kapcsolatban. A Mio készülékek esetében a felhasználók a MioMap szoftver gyártójával, azaz a Mio Technologyval állnak szerződéses jogviszonyban, tehát a térképek frissítése is a Mio feladata - hangsúlyozta Fazakas András, hozzátéve, hogy a Mio készülékek közül egyedül a Mio C310-es PNA frissítése a Nav N Go feladata, és erről a továbbiakban is gondoskodni fognak.

A Nav N Go nemcsak a Mioval állt kapcsolatban, tehát a magyar céget nem fenyegeti veszély. Többek között a HP-val, a Sonyval és az Asusszal is stratégiai partneri kapcsolatban állnak, a Mioval történt szakítás után felszabadult kapacitásaikat pedig a folyamatban lévő fejlesztésekre fordíthatják - tette hozzá Fazakas.

(MTI)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.