Hirdetés
. Hirdetés

Ne őrüljünk meg a munkaeszközeinktől!

|

A járványidőszakban minden eddiginél fontosabb, hogy ne csak robotoljunk a munkahelyen, hanem a lehetőség szerint jól is érezzünk magunkat közben. A Lenovo ilyen céllal mutatta be újdonságait.

Hirdetés

A távmunka alapértelmezetté, a munkavégzés új, általánosan elterjedt modelljévé vált, amely várhatóan valamilyen hibrid felállásban hosszabb távon, azt követően is velünk marad, hogy kilábalunk a járványválságból. Időszerű, hogy a vállalatok az új igényekhez alkalmazkodva korszerűsítsék adatközponti infrastruktúrájukat, hibrid felhőstratégiájukat pedig frissítsék és kiterjesszék.

Hirdetés

Megkönnyíthetik ezt a nyílt platformot alkotó hiperkonvergens infrastruktúra- (HCI-) megoldások és felhőszolgáltatások, amelyeket a Lenovo adatközponti üzletága a Microsofttal, a Nutanix-szel és a VMware-rel közösen jelentett be az október végén digitális eseményként megtartott TechWorld konferenciáját felvezetve. Bővültek a szoftveralapú adatközponti környezetek felügyeletében fontos szerepet betöltő Lenovo XClarity képességei is.

HCI: agilis a hiperkonvergens

Hiperkonvergens infrastruktúrán alakíthatják ki ugyanis a vállalatok a legkönnyebben a távmunka hatékony és biztonságos támogatásához szükséges virtuális asztali (virtual desktop infrastructure, VDI) környezetet, mutatott rá a gyártó. A hibrid felhőkörnyezetek szoftverszállítóival és szolgáltatóival együttműködve a Lenovo bevezetésre kész HCI-megoldásokat jelentett be, amelyekkel a vállalatok a peremhálózattól a felhőn át az adatközpontig könnyebben telepíthetik, menedzselhetik, frissíthetik és méretezhetik infrastruktúrájukat, továbbá az erőforrások költségeit használatarányos elszámolással oszthatják el az üzleti területek között.


A Nutanix-szel és az AMD-vel közösen bemutatott, EPYC processzorokra épülő Lenovo ThinkAgile HX HCI-megoldással a vállalatok - a gyártó tesztek alapján végzett számításai szerint - feleannyi szerverrel is ugyanolyan teljesítménnyel futtathatják virtuális desktop környezetüket, azaz nagyobb hatékonyság mellett érhetnek el magasabb teljesítményszintet a végfelhasználók kiszolgálásában. Gyorsabban építhetnek ki és méretezhetnek hibrid felhő-infrastruktúrát a szervezetek peremhálózatuk és adatközpontjuk között a Microsoft Azure Stack szoftvereivel integrált ThinkAgile MX hiperkonvergens megoldással. A Lenovo tervezi, hogy a megoldás részeként használatarányos árazást is bevezet az Azure Stack HCI és Azure Stack Hub szoftverekhez. A VMware-rel közösen kialakított ThinkAgile VX HCI megoldás pedig az SAP HANA adatbázisok és rájuk épülő, üzletkritikus alkalmazások agilitását és megbízhatóságát fokozza. A ThinkAgile VX 4S konfiguráció például kétszeres memóriakapacitással és közvetlenül csatlakozó NVMe meghajtókkal rövidíti a válaszidőt.

A Lenovo XClarity a ThinkAgile HCI-megoldások menedzsmentkonzolja többek között az eszközök automatikus felderítésével, a keretrendszerek házirendalapú frissítésével segíti a felügyeletet, és integrációs felületet ad a harmadik féltől származó menedzsmenteszközökhöz, közöttük a VMware vSphere vLCM életciklus-kezelő megoldásához.
Saját márkanevük alatt is kínálhatnak mostantól kulcsrakész, integrált infrastruktúra-megoldásokat az IT-környezet modernizálásához a Lenovo OEM On Demand programjához csatlakozó független szoftverszállító (ISV-) partnerek. A megoldásokhoz a Lenovo ThinkSystem platformját, valamint mérnöki és gyártói szakértelmét adja, megkönnyítve partnereinek a megoldások integrálását és szállítását is. Egyikük, a Kubernetes környezetekre szakosodott Diamanti például ThinkSystem szerverekre építette SR630 megoldását, amellyel a vállalatok gyorsabban vezethetnek be és hatékonyabban menedzselhetnek konténerezett alkalmazásokat hibrid felhőkörnyezetekben.

Hibrid a munkavégzés jövője

Ahol a munkavégzés jellege ezt lehetővé tette, a távmunka idén kivételből szabállyá vált, és minden jel arra vall, hogy az irodai és az otthoni munkavégzést kombináló hibrid modell a járványválság múltán is velünk marad. Bár számos előnnyel jár, ha az ember otthoni kényelemben dolgozhat, és időt takaríthat meg az ingázás kihagyásával, a munka és a magánélet közötti határ könnyen elmosódhat. Az egyensúly borulásának veszélyére hívja fel a figyelmet az a kutatás (Empower Your Employees with the Right Technology) is, amelyet a Forrester Consulting készített a Lenovo és az Intel megbízásából. Az alapul szolgáló felmérésből ugyanis kiderült, az otthonról dolgozó emberek többsége úgy érzi, naponta több időt tölt munkával és egyszerre több feladattal foglalkozik, mint korábban.

Ugyanakkor a megkérdezett alkalmazottak csupán harmada (33 százaléka) elégedett teljes egészében az otthoni irodában rendelkezésére álló IT-eszközökkel. A válaszadók 50 százaléka túl lassúnak vagy kevéssé megbízhatónak, frissítésre érettnek értékelte számítógépét, míg 46 százalékuk a munkavégzést hátráltató szoftverproblémákra is panaszkodott. Érzékelik a távmunkában, az alkalmazott élmény csorbulásában rejlő veszélyt a munkaadók is; a megkérdezett IT-vezetők közel 80 százaléka mondta, hogy a következő hónapokban javítani fogja az alkalmazottak felhasználói élményét, sokan közülük úgy nyilatkoztak, hogy a következő két évben akár 25 százalékkal növelhetik költésüket ezen a téren.

A bárhonnan végezhető munka élményét a Lenovo ThinkBook laptopcsaládjának hat új modelljével javítaná, amelyek kijelzője ultravékony foglalatot kapott a látómező növeléséhez. A ThinkBook 15 Gen 2 i laptopok teljesítményéről például 11. generációs Intel Core processzorok, Iris Xe grafikus feldolgozó egységek és Thunderbolt 4 portok, valamint különböző méretekben választható meghajtók gondoskodnak. A modell elsőként integrált vezeték nélküli fülhallgatókkal is megvásárolható. A termékcsalád első 2-in-1 modellje, a ThinkBook 14s Yoga i pedig formátumánál fogva a legnagyobb hordozhatóságot ígéri a különböző munkakörnyezetek között.

Laptopjai mellett a Lenovo ThinkVision T27hv-20 USB-C Hub monitorát is bemutatta, amely Display Control Center - ThinkColor technológiájával a vizuális élményt okosan a változó környezeti körülményekhez igazítja. A hibrid munkahelyek és a távoli együttműködés igényeire szabott 27 colos kijelző többek között 1080p IR/RGB webkamerát, zajszűrő mikrofont és beépített hangszórókat kapott, Smart Guard technológiája pedig automatikusan elmossa a megjelenített képet, amikor a felhasználó elfordul vagy elmozdul helyéről, illetve valaki megjelenik mögötte, hogy a válla fölött leselkedjen. Hasonló módon a ThinkVision okos energiagazdálkodása is kikapcsolja a monitort, amikor a felhasználó távozik asztalától.

A ThinkBook laptopok október-november között jelentek meg, és a ThinkVision T27hv-20 kijelző is forgalomba kerül még december folyamán. Rendelhetők már a Lenovo év elején bemutatott, hajlítható kijelzős ThinkPad X1 Fold laptopjának különböző konfigurációi is, amelyeket a gyártó négy-öt hetes határidővel szállít.

Lenovo gyár Üllőn

A Lenovo dolgok internetére, mesterséges intelligenciára és virtuális valóságra épülő iparági megoldásokat is bejelentett, amelyek a kereskedelem, az egészségügy és az oktatás új, digitális és online működési modellekre történő átállását könnyítik meg a járványhelyzetben, egyben felkészítve a szervezeteket a koronavírus utáni időkre is.
Jövő tavasszal saját tulajdonban levő gyárat nyit Magyarországon, tette közzé a Lenovo nem sokkal a konferencia előtt, amely asztali gépeket, munkaállomásokat és adatközponti termékeket is szállítani fog. A Lenovo hibrid gyártási modelljéről ismert, amelyben saját gyártókapacitásait szerződéses gyártókkal ötvözi. Ellátási lánca - amelyet a Gartner idén májusban a 25-ös világranglista 15. helyére sorolt - több mint harminc gyárból látja el az ügyfeleket informatikai eszközökkel 180 ország piacán.

Nem most kezd gyártásba a Lenovo Magyarországon, de azt eddig szerződéses partnere, a Flex végezte. Az együttműködés örökébe lép az Üllőn megnyíló új gyár, amely nagyobb kapacitásával kulcsszerepet kap az európai ügyfelek kiszolgálásában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.