Hirdetés
. Hirdetés

Ne pazaroljon pénzt az adattárolással

|

A Hitachi Data System szemináriumot szervez a gazdaságos adattárolás lehetőségeinek megismerésére.

Hirdetés

A válság miatti céges megszorítások késztetik leginkább a vállalatokat informatikai beruházásaik átgondolására, a meglévő rendszerek jobb kihasználására, a költségcsökkentés lehetőségeinek felmérésére az adattárolás területén is. A gazdaságos adattárolás révén csökkenthetők a költségek, többek között a meglévő rendszerben elveszettnek hitt tárolóhely visszanyerése, hasznosítása és optimalizálása révén. A gazdaságos adattárolás lehetőségeit a Hitachi Data Systems 2009. május 28-án szemináriumon mutatja be Budapesten.

Az elmúlt években a vállalatok IT beszerzései gyakran kihasználatlan, túlméretezett adattároló kapacitásokat eredményeztek. A gazdaságos adattárolást szem előtt tartó eszközökkel és szolgáltatásokkal jelentősen csökkenthető a tárolási rendszerek üzemeltetési költsége, így összköltsége is. A Hitachi Data Systems képes mérni és elemezni a tárolás teljes költségét, ennek alapján meg lehet határozni egy olyan stratégiát, mely segít teljes mértékben kihasználni a tárolási infrastruktúrát.

Ezek a megoldások jelentős előrelépést eredményezhetnek a vállalatok tárolási kapacitás-igényeinek felmérésében és a befektetések megtérülésében, a tőkeberuházástól az üzemeltetési költségekig. Egy 3-4 éves periódusban az adattárolás költségeinek csupán egyötöde beruházás, a maradék 80 százalék működtetési költség. Nagyon fontos tehát, hogy ebből minél többet tudjanak megtakarítani a vállalatok.

A Hitachi Data Systems 32 különböző költségtípust azonosított be, amelyek alapján nyomon követhetők a tárolási költségek. Ezeket részletesen és átláthatóan felmérve a megfelelő beruházásokkal jelentős költségcsökkenés érhető el.

Az alábbihoz hasonló üzemeltetési költségek jóval meghaladják a tőkeráfordításokat:
- Menedzsment és karbantartási munkák
- Tápellátás, hűtés és helyigény
- Migrációs és adatvédelmi feladatok
- Ütemezett, illetve váratlan szolgáltatás-kiesések

Ezekről a kérdésekről lesz szó alapvetően a május 28-án rendezendő szemináriumon, amelyre a rendezvény weboldalán lehet regisztrálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.