Hirdetés
. Hirdetés

Négyhüvelykes kijelzőt kaphat az iPhone 5

|

Újabb pletyka látott napvilágot az Apple bemutatásra váró okostelefonjával kapcsolatban. A Wall Street Journal értesülései szerint több gyártó is dolgozik egy új, nagyobb érintőképernyőn. Mi jöhet még?

Hirdetés

A Wall Street Journal keddi cikke szerint az Apple „legalább négyhüvelykes” érintőképernyőt épít várhatóan idén nyáron debütáló új okostelefonjába, az iPhone 5-be. Az újfajta kijelző az első iPhone 2007-es bemutatása óta használt 3,5 hüvelykes paneleket válthatja; a lap forrásai szerint több gyártó is dolgozik a kifejlesztésén. Köztük az LG Display, a Sharp és a Sony, a Toshiba, a Hitachi és a japán kormány áprilisban alapított vegyesvállalata, a Japan Display is.

A nagyobb képernyőt a felhasználók is szívesen vennék. Legalábbis erre utal a The Strategy Analytics Wireless Device Lab márciusban kiadott, a cég saját kutatásán alapuló tanulmánya, amely szerint az okosotelefon-tulajdonosok kilencven százaléka 4-4,5 hüvelykes kijelzővel szerelt készülékre vágyik.

Az elmúlt hónapokban számos, az új Apple-telefonnal kapcsolatos pletyka és találgatás látott napvilágot. Egyesek tudni vélik, hogy a gyártó a teljesen új, a képernyőt és az érintésérzékeny szenzorokat egyetlen rétegben egyesítő „in-cell” technológiával készült paneleket épít a készülékbe. Az in-cell panelek várhatóan olcsóbbak és vékonyabbak lesznek, mint a jelenleg használt megoldások.

Mások szerint az iPhone 5-be haptikus visszacsatolás kerülhet: egy olyan, közvetlenül a képernyőbe integrált technológia, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók "kitapinthassák" a fontosabb UI-elemeket – például a gombokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.