Hirdetés
. Hirdetés

Nem az olcsó az olcsó...

|

Hétfőn elindult a kormanyszovivo.hu, a honlapok Dom Pérignonja.

Hirdetés

A hétfőn elindított kormanyszovivo.hu oldal létrehozását Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint több mint két évvel ezelőtt határozták el. A cél egy olyan site felépítése volt, amely "esélyegyenlőséget kínál az újságírók számára", vagyis az országban bárhonnan online nyomon követhetővé teszi a kormányszóvivői tájékoztatókat. Fontos szempont volt az is, hogy eddig nehéz volt hiteles forrásból visszakeresni, pontosan mi hangzott el korábban egy-egy ilyen sajtótájékoztatón - mondta Daróczi pénteken az MTI-nek. Az oldalon keresztül kérdéseket lehet feltenni a kormányszóvivőknek vagy a tájékoztató aktuális vendégeinek. Előfordulhat az is, hogy a tájékoztatóval egyidőben, az interneten feltett kérdésre is válaszolnak - tette hozzá.

 

0618szovivo.jpg
 


A kormányszóvivő tájékoztatása szerint az oldal létrehozása az eszközökkel együtt 200 millió forintba került. A pénz körülbelül fele a hardverek beszerzését fedi le, tartalmazza a szoftvereket és a fejlesztés költségeit, ezen kívül az árban az egyéves üzemeltetés is benne van. A közbeszerzési eljárást a Synergon Nyrt. és a HP nyerte meg, az internetes oldalt a Kopint Datorg Zrt. üzemelteti.


A kormanyszovivo.hu kapcsán több olyan kérdés is felmerül, amelyre nem tisztünk választ keresni. Ezek közül a legfontosabb, hogy mekkora szükség volt az oldalra - fogadjuk el, hogy jó, ha van ilyen. Fogadjuk el azt is, hogy a MeH meglévő infrastruktúrája és munkatársai nem lettek volna képesek az új honlap gondozására. A site költségeit adóforintokból finanszírozzák - ez is természetes, mi másból tennék. Minket jobban érdekel, hogy 2008 közepén mit tud egy 200 millió forintos kormányzati oldal (benne hardver-szoftver-üzemeltetés). Azért érdekel ennyire, mert ha tervezéssel, hardverrel, szoftverrel, egyéves üzemeltetéssel 10 millió forintra teszünk egy, a felsorolt funkciókkal rendelkező site-ot, akkor már a gavalléria határait feszegetjük. Nincs más hátra, 190 millió forintos meglepetés reményében irány a kormanyszovivo.hu!


Maga az oldal kellemes meglepetés a magyarorszag.hu után... (a cikk folytatódik) >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.