Hirdetés
. Hirdetés

Nem biztonságos a Symantec pcAnywhere

|

A Symantec vizsgálata alapján az Anonymous banda lopta el szerveiről a 2006-os forráskódokat. A pcAnywhere szoftverek közül csak a friss változathoz van frissítés.

Hirdetés

A Symantec belső vizsgálata alapján az Anonymous hacker csoport volt az, amely a cég szervereiről több végpontvédelmi megoldás forráskódját eltulajdonította még 2006-ban. Az esetre csak januárban derült fény, mikor a hatéves Norton AntiVirus (NAV) és Endpoint Protection forráskódjai megjelentek egy internetes oldalon. A biztonsági vállalat elsőként az eset veszélyességét megpróbálta lekicsinyíteni. Mondván, a fájlokat nem tőlük, hanem egy külső indiai féltől lopták el, és a közzétett API dokumentációk mára teljesen elavultak.

 



Később kiderült, hogy az incidens sokkal súlyosabb. A támadók ugyanis a biztonsági cég hálózatába hatoltak be, ahonnan körülbelül féltucat - köztük lakossági - szoftver forráskódját is magukhoz vették. Köztük volt a Norton Internet Security, a Norton Utilities, a Norton GoBack és a pcAnywhere is.

A Symantec állítása szerint a felhasználók nincsenek veszélyben, mivel a 2007 őszén megjelent termékeiket teljesen újraírták, egyedül a pcAnywhere üzleti felhazsnálóit intik óvatoságra, akiknek  - illetve egészen pontosan a 12.5-ös változat tulajdonosonaik - már ki is adtak olyan gyorsjavításokat, amelyekkel befoltozhatóak a biztonsági rések. A Symantec biztonsági jelentésében a régebbi verziók tulajdonosainak azt javasolják, hogy konfigurálják a szoftver viselkedését, vagy tiltsák le a remote alkalmazást mindaddig, amíg el nem készül a patch a szoftverhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.