Hirdetés
. Hirdetés

Nem fog fájni a 32 bites Windows 10 nyugdíjba küldése

|

Csak az új számítógépeken lesz minimális hardverkövetelmény a Windows 10 számára a 64 bites processzor.

Hirdetés

Hirdetés

A most megjelenő legújabb Windows 10-változatból, a May 2020 Update-ből már nem készül 32 bites változat az új PC-ken való gyári telepítéshez: az operációs rendszer minimális hardverigénye immár a 64 bites architektúrájú számítógép.

Ettől azonban nem kell megijednie a régebbi PC-ket használókat, a 32 bites Windows-verziót ugyanis csak az új számítógépekről tünteti el a Microsoft, a 32 bites szoftverek támogatása nem szűnik meg.

Annak ellenére, hogy már évek óta a 64 bites processzorok számítanak szabványnak, és a legtöbb korszerű szoftvernek létezik 64 bites verziója. De az is igaz, hogy sok program továbbra is futtatható 32 bites rendszereken.

Ha tehát valaki még mindig 32 bites számítógépet használ, nem kell aggódnia, számára nem változik semmi sem. A Microsoft azt ígéri, hogy ezentúl is kiad majd funkció- és biztonsági frissítéseket ezekre a rendszerekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.