Hirdetés
. Hirdetés

Nem hivatalos rés a Vistában

|

A Phion komoly hibáról beszél, a Microsoft szerint várhat a javítása.

Hirdetés

Az osztrák IT-biztonságvédelmi Phion munkatársai egy olyan biztonsági rést találtak a Windows Vistában, amely elmondásuk szerint akár az operációs rendszer teljes összeomlását is okozhatja. A hibára Thomas Unterleiter, az osztrák IT-biztonságvédelmi Phion szakértője lelt rá, amiről értesítette a Microsoftot is. Ám a redmondi vállalat válasza szerint az általa felderített rés nem követel azonnali javítást, így a befoltozásához várni kell a következő szerviz-csomag, a Vista SP2 megjelenéséig.

"Október óta folyamatosan együttműködünk a Microsoft Security Response Center szakértőivel, hogy kijavítsuk a hibát, ám a Microsoft csak a Vista következő szerviz-csomagjával kívánja azt orvosolni" - olvasható Unterleiter a ZDNet-nek írt levelében.

 

vistapatch.jpg


A Phion szakértőjének jelentése szerint a hiba a Vista TCP/IP  moduljában rejtőzik, s alkalmas arra, hogy az operációs rendszer puffer memóriáját túlcsordítva a rendszer kék halálát okozza. A szakértő szerint ide akár kártékony program is beférkőzhetnek, amelyek folyamatos kérésekkel (DoS-támadással) megbéníthatják az operációs rendszer működését. A rés leginkább a Vista Enterprise és az Ulitmate verzióinál okozhat gondot, ám a többi változat felhasználói sem érezhetik magukat teljes biztonságban a cég szerint.

A Phion ezért a Microsoft patch-ét megelőzve kiadta a saját ideiglenes biztonsági javítását, amit a cég oldaláról letölthetnek az osztrák cég regisztrált felhasználói.

A legfrissebb hírek szerint a többieknek körülbelül jövő áprilisig várniuk kell a Vista SP2 megjelenéséig, amikor már többek között ezen foltot is javítja a Microsoft.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.