Hirdetés
. Hirdetés

Nem kell a web a hazai cégeknek

|

Az uniós sereghajtók között vagyunk a céges honlapok tekintetében.

Hirdetés

Az Európai Unió Statisztikai Hivatala, az Eurostat által készített tanulmány szerint tagállamaiban a 10 főnél több főt foglalkoztató vállalkozások 93 százalékának van weboldala és 81 százalékuk rendelkezik szélessávú internet hozzáféréssel.

Az élmezőnyben Dánia (87 százalék), Svédország (86 százalék), Hollandia (85 százalék) és Finnország áll (82 százalék), miközben hazánkat csak a sereghajtók között találjuk a maga 48 százalékával. Hasonlóan rossz eredményeket tud még felmutatni Portugália (46 százalék), Lettország (42 százalék), Bulgária (33 százalék) és Románia (27 százalék) is.

webh.jpg
 

 

 

Az oldalakon fellelhető tartalmakat tekintve az EU összes tagállamában átlagosan a cégek 57 százalékának az oldalán lelhető fel termékkatalógus, valamint az oldalak 26 százalékán van mód online rendelésre, s ugyanennyien helyeznek el álláshirdetést is a honlapjukon. Online fizetésre azonban csak mindössze 10 százalékuknál van lehetőség. Hazánkban a termékkatalógusokat tekintve (87 százalék) jobban állunk, mint az EU-s átlag. Ám a többi vizsgált tartalom esetében mind elmaradással küzdünk: hazánkban a céges honlapoknak csak 22 százalékán van online rendelési lehetőség, 20 százalékukon szerepel állásajánlat és internetes jelentkezési lap, valamint 4 százalékuknál találunk online fizetési lehetőséget.

A szélessávú internet hozzáférés tekintetében a középmezőny alján végeztünk, a magunk 72 százalékával. Olyan országokat megelőzve, mint Bulgária (62 százalék), Lettország (62 százalék), Lengyelország (59 százalék), Litvánia (56 százalék) és Románia (44 százalék).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.