Hirdetés
. Hirdetés

Nem kutyakomédia!

|

Egy mobilalkalmazás segítségével könnyebb rábukkanni az elveszett kutyákra, továbbá könnyebben otthonra találhatnak a gazdátlan ebek. Az Android-alapú applikáció elkészítését a Telenor támogatta.

Hirdetés

Magyarországon közel 2 millió kutya van, de közülük mintegy 100 ezer az utcán, 10-12 ezer pedig állatmenhelyeken vagy ebrendészeti telepeken él. Az ebből fakadó állatvédelmi és közegészségügyi problémák megoldásához járul hozzá a Vigyél Haza okostelefonos alkalmazás, amelynek ötletgazdája a Vigyél Haza Alapítvány, fejlesztésének támogatója a Telenor.

Az alkalmazás három fő funkció köré épül. Az ebtulajdonosok rögzíthetik saját kutyáik adatait, fotóját, lakhelyét. Az így létrejött adatlap gyors segítséget nyújthat, ha a kedvencük elszökik: az állat beazonosítását szolgáló adatlap a legnépszerűbb közösségi portálokon néhány kattintással megosztható, illetve a rendszer azonnali értesítést küld az applikáción keresztül a kutya elvesztésének 2 kilométeres körzetében valamennyi felhasználónak.

A Vigyél Haza alkalmazás másik hasznos felhasználási területe a kóborkutya-bejelentés funkció. Az állatbarát feltöltheti a gazdátlan eb fényképét, küllemére és viselkedésére vonatkozó adatokat adhat meg, a rendszer pedig rögzíti a bejelentés GPS koordinátáit.

Az alkalmazás harmadik fontos funkciója az Örökbefogadás. A rendszerhez csatlakozott állatmenhelyek feltölthetik az adatbázisba a gazdira váró kutyáik adatait. A naponta frissülő adatbázisban testméret, nem, vagy akár földrajzi elhelyezkedés szerint is kereshetők a kutyusok. Kezdetben a fővárosi Illatos úti Ebrendészeti Telep veszi igénybe az alkalmazás ezen funkcióját.

A mobilalkalmazásokhoz – és így a Vigyél Haza applikációhoz is – egyre többen férhetnek hozzá, hiszen az okostelefonok aránya rohamosan nő a hazai mobilozók körében. A Telenornál ma már az értékesített telefonok háromnegyede okostelefon – tájékoztatott Kutas István, a Telenor kommunikációs igazgatója. A Vigyél Haza alkalmazás jelenleg Android-alapú készülékekről érhető el. A Telenornál foglalkoznak a Windows Phone alapú változat támogatásának a gondolatával is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.