Hirdetés
. Hirdetés

Nem nézegethetik az iPhone-okat az amerikai rendőrök

|

A szemkontaktussal beindíthatják a Face ID-t, és ha nem vigyáznak, a mobil teljesen lezár.

Hirdetés

 

Hirdetés

Egy amerikai helyszínelő cég, az Elcomsoft irányelveket készített a rendőrök számára a nyomozások során kezükbe kerülő iPhone X or iPhone XS mobilok kezelésével kapcsolatban. Az egyik legfontosabb tanácsuk az, hogy a rendőrök sose nézzenek szemtől szembe a mobilra.

A korlátozás azért int óva a szemkontaktustól, mert az újabb generációs iPhone-oknál a rendőrök azt kockáztatják vele, hogy az eszköz teljesen lezár.

Az új iPhone-ok arcfelismerő rendszere, a Face ID öt sikertelen kísérletet enged meg, és utána a felhasználónak be kell írnia a jelszót. Az Egyesült Államok Alkotmányának ötödik kiegészítése alapján viszont a gyanúsítottnak a jelszó megadását már joga van megtagadni, így a mobil örökre zárva maradhat a rendőrök elől.

A helyszínelő cég szakértője szerint veszélyesen könnyű az eszköz véletlen megnézésével aktiválni az arcfelismerő funkciót, ezért a rendőröknek nagy fokú elővigyázatosságot ajánlanak. A mobilok ugyanis perdöntő bizonyítékokat tartalmazhatnak, és a rendőrök nem pocsékolhatják el a feloldási kísérleteket az eszköz nézegetésével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.