Hirdetés
. Hirdetés

Nem sietik el a legújabb Windows 10 telepítését

|

Nem túl vonzó a felhasználók számára az egyszer már visszavont October 2018 Update, és a Microsoft sem erőlteti a terjesztését.

Hirdetés

Mind a Microsoft, mind a felhasználók úgy gondolják, nem érdemes olyan ütemben telepíteni a Windows 10 operációs rendszer októberi frissítését, mint a korábbi verziókat. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen az év második nagyszabású frissítését komoly hibák miatt vissza kellett vonni, így sokan félnek attól, hogy számítógépükön problémákat fog okozni a legújabb kiadás.

Hirdetés

Ennek megfelelően az AdDuplex internetes piackutató cég legfrissebb statisztikája szerint decemberben a Windows 10 October 2018 Update csupán 6,6 százalékos piaci részesedéssel "büszkélkedhet". A verzió eredetileg közel három hónapja, október 2-án vált elérhetővé a nagyközönség számára, azonban alig pár nappal később a Microsoft kénytelen volt visszavonni a szoftvert a terjesztésből egy rendkívül súlyos hiba miatt, amely a felhasználók egy részénél dokumentumok előzetes figyelmeztetés nélküli törlését okozta a telepítési folyamat során. A frissítést aztán novemberben újra kiadták, de hírek érkeztek arról, hogy az esetleges kompatibilitási problémák elkerülése érdekében ezúttal a Microsoft nem fogja olyan gyorsan eljuttatni a felhasználókhoz, mint a korábbi változatokat, amelyek egy-két hónap alatt eljutottak a felhasználók többségéhez.

Úgy tűnik, ez nem zavarja a felhasználókat, akik szintén óvatosabbá váltak, és jóval kevesebben kezdeményezik az operációs rendszer legújabb verziójának manuális telepítését. Megvárják, amíg az October 2018 Update "érettebbé" válik, különösen mert az elmúlt hetekben szakértők további komoly hibákat találtak a szoftverben.

Visszatérve az AdDuplex adataira, a Windows 10-változatok háziversenyét továbbra is a Windows 10 April 2018 Update (1803-as verzió) vezeti 83,6 százalékos részesedéssel, második az októberi frissítés (1809-es verzió) 6,6 százalékkal, harmadik a Windows 10 Fall Creators Update (1709-es verzió) 5,7 százalékkal. Az operációs rendszer következő, jövő tavasszal esedékes Windows 10 19H1 kiadásának előzetes verzióit pedig a felhasználók 0,2 százaléka futtatja.

Aki nem kívánja megvárni, amíg a Microsoft kopogtat nála, egyszerűen hozzájuthat az októberi frissítéshez. Nem kell mást tennie, mint a Gépházban elindítani a Frissítés és biztonság modult, és a Windows Update oldalon a Frissítések keresése lehetőségre kattintani, melynek hatására a Windows 10 automatikusan felkínálja az új kiadás telepítését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.