Hirdetés
. Hirdetés

Nem vicc: repülő autót fejleszt a Google-vezér!

|

Larry Page titokban olyan cégeket támogat, amelyek forradalmasítani akarják a közlekedést.

Hirdetés

Larry Page, a Google egyik alapítója és a Google-leányvállalat, az Alphabet  vezetője százmillió dollárt ruházott be repülő autók fejlesztésébe, állítja a Bloomberg. A hírügynökség úgy tudja, Page-é a ZeeAero, amely egy levegőben és földön egyaránt jól boldoguló elektromos járművön dolgozik.

A ZeeAero webhelye csak annyit közöl a cégről, hogy "új megoldásokat fejleszt az A-ból B pontba történő eljutásra". De árulkodó, hogy a cég aerodinamikai és IT-szakembereket keres, és bár a honlap a tulajdonos személyét nem fedi fel, azt elárulja, hogy a cégalapító Ilan Kroo stanfordi aeronautika professzor és volt  NASA-kutató, akinek van egy függőlegesen felszálló személyi repülőgépre vonatkozó szabadalma.

A Bloomberg szerint titokban Page finanszírozta a céget, amelynek most már tulajdonosa is, és a hírügynökség szemtanúkra hivatkozik, akik kis gépeket láttak tesztrepülésre felszállni a kaliforniai Hollister repülőtérről.

De állítólag Page áll a Kitty Hawk nevű startup mögött is, amely a honlap szerint "a szállítás forradalmian új módján dolgozik", és szintén aerodinamikai és elektronikai szakembereket toboroz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.