Hirdetés
. Hirdetés

Németország bunkert csinálna Európából

|

Angela Merkel egységes európai adatvédelmi törvényeket akar.

Hirdetés

A német szövetségi kancellár, Angela Merkel egységes európai adatvédelmi törvényeket akar, ennek az oka pedig az NSA és a PRISM okozta botrány. Merkel szerint változtatásra van szükség, és elvárja, hogy az amerikai kormány a jövőben tartsa magát a német törvényekhez. A kancellár két módot is lát a védelem fokozására

Első lépésben azt akarják, hogy minden internetszolgáltató fedje fel, milyen személyes adatokat gyűjtött, és azt is tegye közzé, hogy kikkel osztotta ezeket meg. Németország átláthatóvá akarja tenni, hogy a szolgáltatók Európában kiknek adják tovább az adatainkat. 

Második lépésben az európai nemzetekhez fordult, és mindenkitől egységes politikát kér: azt szeretné, ha támogatnák az erősebb szabályozást, főként a nagy multicégek tevékenysége ellen - mint a Facebook vagy a Google. Merkel szerint hiába van remek adatvédelmi törvényük, ha a Facebook Írországban van regisztrálva, és az ottani törvények szerint működik. Merkel szerint éppen ezért kell az egységesített szabály Európában. 

Merkel egyébként a választások miatt igen erősen kampányol az NSA kémkedés ellen, ráadásul egy német lap pont arra emlékeztetett, hogy a kancellár a német emberek védelmét ígérte korábban. Az, hogy kiderült, az állampolgáraik alapvető jogait óriási mértékben sértették, nem túl jó hír számukra sem. Az után is kutatnak, hogy vajon Merkel telefonját lehallgatta-e az NSA. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.