Hirdetés
. Hirdetés

New York a Microsoft felhőjében

|

A város 50 millió dollár megtakarítást remél az átállástól. A legnagyobb vesztes: a Google.

Hirdetés

A Microsoft egy újabb nagyvárost győzött meg arról, hogy érdemes a szolgáltatásként kínált szoftvereit alkalmazni. A tegnapi napon ugyanis Michael R. Bloomberg, New York polgármestere és Steve Ballmer, a redmondi szoftvercég vezérigazgatója egy sajtókonferencia keretében bejelentette, hogy a város 30 ezer közalkalmazottja a BPOS (Business Productiviy Online Suite) szolgáltatáscsomagjára áll át mindennapi munkája során, illetve a frissen bejelentett Office 365-re, amint elérhető lesz a BPOS webes Office alkalmazásokkal (plusz később a Dynamics CRM alrendszerrel) felvértezett új változata.

 

 



Az öt évre szóló szerződés értelmében így a város közalkalmazottai hozzáférhetnek a BPOS szolgáltatáscsomag keretén belül az üzenetkezelő Exchange, a csoportmunka felületet kínáló SharePoint, az egységes kommunikációt biztosító Lync, és a távoli web konferenciákra alkalmas Live Meeting online változataihoz, valamint később az Office webes alkalmazásaihoz és a Dynamics ügyfélkapcsolat-menedzsment megoldásához.

Ezen felül az éves szinten 20 millió dollárosra becsült megállapodás tartalmazza még a Windows 7 operációs rendszert - amelyre az összes munkaállomást migrálják majd - valamint néhány szerveroldali megoldást is, többek között a Windows Azure-t. Az átállással New York városa öt év alatt összesen 50 millió dolláros megtakarítást remél, mivel így a jelenleg üzemelő 50 adatközpontját mindössze egyetlen darabra redukálhatja le. Innentől ugyanis az adatok és az alkalmazások a Microsoft szerverein lesznek elhelyezve.

Google vs. Microsoft

Mindez hatalmas fegyvertény a Microsoft részéről, amely az elmúlt időszakban ádáz csatát vív a Google Apps megoldásával. A keresőcég ugyanis nem kisebb célt tűzött ki maga elé: a redmondi szoftvercég hegemóniájának a megtörését az üzleti fronton. Itt ugyanis a Microsoft meglehetősen erős állásokat épített fel, ám a Google jó érzékkel hamarabb lépett a felhő megoldások felé. Los angelesi győzelmük erre remek példa volt, ám később Steve Ballmer cége - főként Ray Ozzie biztatására – felébredt, és elkészítette saját üzleti szolgáltatáscsomagját: a BPOS-t. A héten bejelentett Office 365 erre még rátesz egy lapáttal, mivel immár a céges felületen biztosítja az Office webes alkalmazásainak az elérését. Márpedig sok szervezetnél valószínűleg ez döntő lehet egy Office 365-Google Apps dilemmánál, mivel így a jól megszokott programokat használhatják tovább.

Ennek jeleként a héten Kalifornia állama jelentette be, hogy 100 közintézménye a Microsoft BPOS/Office 365 szolgáltatáscsomagra tér át, míg korábban Minnesota állama is a redmondi szoftvercég mellett döntött. A Google ezzel szemben Colorado államot és Los Angeles városát mutathatja fel trófeaként, így egyúttal jelezve, hogy a közszféra felhősítésért folyó verseny még messze nem dőlt el.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.