Hirdetés
. Hirdetés

Állami vizsgálat az AT&T-T-Mobile akvizíció ügyében

|

New York Állam főügyésze szerint fennáll a veszélye, hogy a két cég egyesülése újabb felvásárlásokat indukálna és így árdráguláshoz, illetve a piaci verseny gyengüléséhez vezetne. Az ügyben a Szövetségi Kommunikációs Bizottság és az Igazságügyi Minisztérium is vizsgálódik.

Hirdetés

 

New York Állam főügyésze kedden jelentette be, hogy hivatala vizsgálatot indít a tervezett  -a sajtóban tréfásan AT&T&T ügyletnek nevezett - AT&T-T-Mobile USA felvásárlás ügyében. Az AT&T a március 20-án jelentette be, hogy 39 milliárd dollárért felvásárolná a konkurens mobilszolgáltatót. Eric Schneiderman szerint félő, hogy az akvizíció negatív hatással lehet az Egyesült Államokban működő szolgátatók közötti piaci versenyre, és a felhasználói árakat is jelentősen drágíthatja.

New York az Egyesült Államok tagállamai közül elsőként határozta el magát az ügylet kivizsgálása mellett. Az illetékesek azzal indokolták a döntést, hogy az AT&T és a T-Mobile USA összeolvadása révén egy olyan hatalmas, 130 millió előfizetővel rendelkező cégóriás jönne létre, amely már jelentős nyomást gyakorolhat a jelenlegi harmadik helyezett, 93 millió előfizetőt számláló Verizon Wirelessre. A New York-i főügyész hivatala által kiadott közlemény szerint könnyen előfordulhat, hogy a Verizon akvizícióval válaszol majd az akvizícióra és felvásárolja az 58 millió előfizetővel rendelkező Sprint Nextelt.

„A tervezett felvásárlás olyan konszolidációs folyamatot indíthat el, amelynek következtében végül akár az is előfordulhat, hogy két nagy cég - az AT&T és a Verizon - felügyeli az ország vezeték nélküli piacának nyolcvan százalékát" - olvasható a dokumentumban.

Schneiderman fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a mobilszolgáltatások ma már a mindennapi élet fontos részét képezik, a T-Mobile pedig számos New York állambeli előfizetőnek nyújt olcsó, jó minőségű szolgáltatást.

A tervezett akvizíciót szövetségi szervezetek - így a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) és az Igazságügyi Minisztérium (Department of Justice, DOJ) is vizsgálják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.