Hirdetés
. Hirdetés

Nézegessen atomtengeralattjárót!

|

Kína legféltettebb hadigépezetét kapta lencsevégre egy kereskedelmi műhold. A felvételek a Google Maps oldalain jelentek meg.

Hirdetés

A Google térképszolgáltatásán egy igen ritka és különleges felvételre lett figyelmes a minap egy amerikai kutató. Nagy nagyításban Kína legújabb ballisztikus rakétákat hordozó atomtengeralattjárója látható a dokk mellett horgonyozva. Az új tengeralattjárót nem egy szuperérézékeny és szupertitkos amerikai kémműhold, hanem egy hétköznapi Quickbird kereskedelmi műhold kapta lencsevégre 2006 végén - s bárki számára látható a Google Maps oldalon.

xia_k.jpg
A kép nagyítható

A hadihajót Hans Kristensen vette észre és azonosította, mint Jin osztájú tengeralattjárót - ebből a típusból úgy tudni, az ázsiai ország ötöt épített. Az új hajó 10 méterrel hosszabb, mint a jelenlegi Xia osztályú kínai tengeralattjárók és 12 vagy 16 nukleáris rakétát képes hordozni.

Titkos bunker, megdöbbent kínaiak: a cikk folytatása >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.