Hirdetés
. Hirdetés

Nincs fék a Liber8-en

|

A magyar startup közösség egyik legújabb emelkedő csillaga a Liber8. Most éppen rugalmas e-tintás képernyőt hajlít karpereccé, és ezzel ámítja el környezetét, de egyáltalán nem biztos, hogy az ékszer üzletben teszi majd gazdaggá a cég mostani és leendő tulajdonosait.

Hirdetés

Maga az ötlet nem lélegzetelállítóan egyedi: végy – ha már van, lehet kapni – egy e-tintás képernyőt, amely legyen rugalmas és, mondjuk, olyasmi méretű, mint egy karperec, ültessed bele egy csicsás foglalatba, hogy egészen ékszerszerűnek tűnjék, és valahogyan tedd lehetővé, hogy a karperec viselője maga tölthesse fel, változtathassa kedve szerint a csuklóját körülvevő képernyőn megjelenő képet, tartalmat.

Hirdetés

A „valahogyan” az voltaképpen rövid távolságú vezeték nélküli adatátvitel. A tartalom, mondjuk, a karperec tulajának mobiljáról is érkezhet, és a tartalmat előállíthatja akár maga a felhasználó, de veheti is egy alkalmas webboltban, vagy letöltheti az e-tintás karperecesek közösségi helyeiről – ha majd lesz ilyen. (Vélhetően lesz.)

Lényegében az e-tintás képernyős technológiai az alap, annak hajlítható változata nyitotta meg az utat az újabb alkalmazások felé, és az adatátvitelre egyelőre az NFC tűnik a legalkalmasabbnak. A képernyő egyelőre fekete-fehér, de csak idő kérdése, hogy mikor lesz élvezhetően színes. Mindenesetre a fekete-fehér képernyőn a megjelenített kép megtartásához nincs szükség energiára.

 

Érdekes, ahogyan a Liber8 marketingeli az ötletét. A „nincs rajta nyomógomb, nem kell hozzá vezeték, nem kell tölteni” a fő üzenete, ami az igazat megvallva a felhasználói élménynek csupán egyetlen eleme – és lehet, hogy nem is a legfontosabb eleme. Különösképpen érdekes egy csuklót ékesítő ékszer esetében nyomni az efféle előnyöket, hiszen ismereteink szerint a karperecek viseléséhez és élvezetéhez eddig sem tartozott hozzá szorosan a nyomógomb, a kábel és feltöltés.

Ahol startupoknak kiírt versenyen elindul, tarol a Liber8, ami nem is csoda, hiszen nem kezdők adják hozzá arcukat – a „nem kezdők” megfogalmazás alatt Kovács Zoltán esetében az üzleti tapasztalatot, Oroján Sándor esetében pedig a kommunikációban való nem csekély jártasságot értem.

Úgy tűnik, hogy a Liber8 egy olyan jármű, amely hatalmas sebességgel halad, de a gázpedál mellett nincs, amivel fékezni lehetne. Valószínűleg így kell ezt csinálni: a lehető leggyorsabban kézzel fogható sikereket kell elérni, még mielőtt másnak is kedve szottyanna hasonló dolgokat kifundálni. Az a nagy kérdés, hogy az e-tintás megjelenítésben rejlő lehetőségek közül éppen az ékszerészeti -e a helyes irány.

A válaszra nem kell sokat várni: rövidesen indul a Liber8-nek a Kickstarter kampánya.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.