Hirdetés
. Hirdetés

Nincs több zaklatás a MySpace oldalain

|

A jövő héttől a népszerű MySpace közösségi oldalon szigorítják a gyermekvédelmi irányelveket.

Hirdetés

A több mint 70 millió taggal büszkélkedő oldalt több támadás is érte a közelmúltban, amiért az üzemeltetők nem tettek semmit a fiatalkorúakat zaklató üzenetek ellen. Ez most megváltozik.

Az üzemeltető News Corp. már egy ideje dolgozik a fiatalok védelmét célzó intézkedéseken. Ennek értelmében száműzik a 18 éven felülieknek szóló hirdetéseket, emellett korlátozzák majd a 18 évnél idősebb felhasználók számára a 14-15 éves felhasználókkal a kapcsolatfelvételi lehetőségeket. Ezt úgy akarják elérni, hogy az idősebb tagok csak úgy jelölhetnek ismerősnek fiatalkorúakat, ha megadják az illető kereszt- és vezetéknevét is, esetleg az e-mail címét. A felhasználónév önmagában nem elég. Beépítik továbbá azt a lehetőséget is, hogy a profil mindenki számára, vagy csak az ismerősök listáján található felhasználók számára legyen megtekinthető.

Ezek az intézkedések azért várattak magukra eddig, mert csak most "telt be a pohár" néhány felhasználónál. Egy 14 éves kislány anyukája például harminc millió dollárra perli az üzemeltetőket a kislányát érő folyamatos zaklatások miatt. A 2003-ban indított MySpace jelenleg a világ harmadik leglátogatottabb weboldala.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.