Hirdetés
. Hirdetés

Nincs többé plazmatévé

|

Legalábbis a Panasonicnál: a japánok többé nem fejlesztenek ilyen panelt.

Hirdetés

A plazmás kijelzőtechnológia nagy érdekességként robbant be néhány évvel ezelőtt, amikor a Panasonic bemutatta. Mivel idővel kiderült, hogy a fényerő az idő múltával lecsökken, a kép pedig hajlamos lehet beégni, valamint további extra hibák is gazdagították a problémák sorát, ezért ezeket a hibákat muszáj volt megoldani.

A plazmatévék pechére pont a hibák idején az LCD-k virágzásnak indultak, emiatt pedig sokkal népszerűbbek lettek a HDTV-k esetében és általánosságban is. Az energiatakarékosság kérdése és a LED-es háttérvilágítás előnyei az utolsó szegeket is beverték a plazma koporsójába, a Panasonic pedig a technológia leépítése mellett döntött.

A vállalat nem szünteti be azonnal a plazmakijelzők gyártását, azonban a fejlesztésére többet már nem költ. A hangsúlyt a plazmáról az OLED megoldásokra helyezik át a Panasonicnál. A hírek a japánok kilépéséről már korábban kiszivárogtak, most azonban hivatalosan is megerősítették. 

A Panasonic döntése tulajdonképpen szimbolikusnak is tekinthető a plazmatévék sorsát nézve: az effajta készülékek immáron esélytelenek a LED-es LCD-kkel szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.