Hirdetés
. Hirdetés

Nokia-Apple per: 1.000.000.000 dollár a tét

|

Egy piaci elemző szerint a finn Nokia akár 1 milliárd dollárral is gazdagodhat, ha neki ad igazat a bíróság az amerikai Apple ellen indított perben.

Hirdetés

Nem mindennapi esetnek lehetünk szemtanúi: a finn cég bejelentette, hogy beperelte az Apple-t. Véleményük szerint a vállalat az iPhone 2007-es kiadása óta folyamatosan 10 szabadalmukat is sérti, így érdekes, hogy csak most terelték jogi útra az ügyet.

A fent említett szabadalmak elsősorban az alapvető GSM, UMTS, 3G, WCDMA és Wi-Fi szabványokkal állnak kapcsolatban. A Nokia szerint az összes többi nagy mobilgyártóval és szolgáltatóval régóta van megállapodásuk ezen technikák felhasználásáról, azonban az Apple elmulasztotta a jogok megvásárlását.

Neil Mawston, a Wireless Device Strategies elemzője szerint amennyiben a delaware-i bíróság elmarasztalja az almás céget, akkor a finnek 200-1000 millió dolláros kártérítésre számíthatnak. Az Apple egyelőre nem kommentálta az ügyet.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.