Hirdetés
. Hirdetés

Nokia E90 kommunikátor - első kézből!

|

Megérkezett a Nokia 9500 méltó utódja, az E90 - az első beszámolót nálunk olvashatják.

Hirdetés

Első kézbevételkor feltűnő, hogy az anyagok kellemesek, a színek is passzolnak. A telefon alapvetően szélesebb és kissé rövidebb lett, így egy kézzel pötyögve összecsukva egy leheletnyivel kényelmetlenebb a használata, mint a 9500-nak. A külső és a belső kijelző is csodálatos a maga nemében, bár elsősorban a 800 pixel széles belső LCD az izgalmas. A színmélységgel egyik oldalon sincs probléma, a kontraszt megfelelő, a szövegek jól olvashatóak. A Series 60 kezelőfelületnek köszönhetően ugyanaz jelenik meg mindkét kijelzőn, csak a belsőn jóval nyújtottabb a kép széltében.

 

nokia1.jpg


A szétnyitás több fázisban is megoldható: vagy teljesen kilapítjuk a készüléket, vagy noteszgép módjára látunk neki használatnak. A Symbian operációs rendszer határozottan gyorsabbnak tűnt, mint a Nokia 9500 esetében: az alkalmazások gyorsabban indulnak el, és érezhetően fürgébben reagálnak a parancsokra. Sajnos a szövegbevitel már korántsem annyira kényelmes, mint a 9500-val: a gombok kisebbek és sokkal keményebbek lettek.

 

 

nokia2.jpg

 

Az adatkommunikációs lehetõségek terén a HSDPA, a 3G, a Wi-Fi, a Bluetooth és az infra mellett még egy beépített GPS adóvevõt is találunk, amelyhez a Nokia biztosítja a térképeket - hangos navigálásért azonban fizetnünk kell. A hátlapon található kamera 3,2 megapixeles - nem Carl Zeiss! - és autófókusszal is ellátták. Az Office dokumentumok közül jelenleg csak a 2000-es verzió fájljait képes elolvasni - ezt a közeljövőben orvosolni fogják.

 

nokia3.jpg


A próba során természetesen sikerült lefagyasztani a készüléket, de ne feledjük, hogy csak előzetes próbamodellről van szó: leghamarabb csak 2007 május - június környékén lesz kapható a boltokban. A Nokia hozzávetőlegesen 750-800 eurós árat jósol, ez itthon legalább 200 ezer forintos árat jelent majd. A telefon hazai változata nem csak magyar nyelvű szoftvert, hanem teljes magyar nyelvû QWERTY billentyûzetet is kap. Tíz év kemény küzdelem (Nokia 9000 - 1996) után sikerült megoldani, hogy az akkumulátor rezegni is tudjon.

 

 

nokia4.jpg

 

A beépített e-mail kliens egyaránt támogatja a pull és a push technológiákat, tehát a bejövõ levelek valós időben, azonnal megjelennek telefonunk kijelzőjén, de saját kézzel is elindíthatjuk a lekérdezést a szerverről. A hölgyek számára egy bordó verzió is a piacra kerül majd, de az alap értékesítési csomagban a barna kap majd helyet. A bemutatón egy ezüst elõ- és hátlappal felszerelt verzióval is találkoztunk. Kamera nélküli verzió (lásd E50) érkezésérõl egyelõre nincs hír.

 

További képek és információk >> mobilnegyed.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.