Hirdetés
. Hirdetés

Nőuralom alatt a Facebook

|

A CheckFaceBook.com szerint 369 000 magyar nyomul a FaceBookon. Meglepő módon 56 százalékuk nő.

Hirdetés

Érdekes elemzéseket készít Nick Gonzales média blogger, aki a FaceBook közönségét vette górcső alá. A legnagyobb FaceBook közösség természetesen az USA-ban található. Itt 81 millió regisztrált felhasználót jegyez az ismert közösségi oldal. Az angolok bérlik a második helyet 19,5 millióval, s meglepő módon a törökök a harmadikak 12,7 millió felhasználóval.

A németek az első tízben sincsenek, noha például Kolumbia a tizedik 5,9 millió felhasználójával. Ázsia végletessége itt is megmutatkozik, mivel Kínában a Nagy Tűzfal kevesek számára teszi elérhetővé az oldalt minimális a felhasználói szám, Indonézia viszony 8 millió regisztráltjával a hetedik a rengsorban.

A marketingesek számára érdekes lehet, hogy az USA-ben a regisztrálók 57 százaléka nő, ami azt jelzi, hogy a nők lényegesen többet használják a FaceBook szolgáltatásait, mint a férfiak.

facebookgrafikon.jpg


Az is kiderül a közösségi oldal számait elemző szakértő adataiból, hogy itthon még mindig jól tartja magát az iWiW, s valószínűleg a magyar felhasználók egy része nem is tervezi, hogy áttér a FaceBookra. A hazai felhasználók így eléggé alacsony számban, mintegy 369 ezren vannak jelen az oldalon, míg az iWiW-hez hasonló közösséggel nem rendelkező szlovákok 700 ezer feletti regisztrált felhasználóval képviseltetik magukat.

A magyar felhasználók között is mintegy 56 százalék a nő, így itthon is nőuralom van a Facebook adatai szerint. A számok egyre inkább azt bizonyítják, hogy a pár éve még férfi túlsúlyt sikerült leküzdeni világszerte, s a neten legalább megvalósulhat a tökéletes egyenjogúság.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.