Hirdetés
. Hirdetés

Növelte árbevételét az Invitel

|

Az idei év első negyedévében egyaránt növekedett az Invitel árbevétele és üzemi nyeresége. A vállalat továbbra is az üzleti szegmensekre koncentrál.

Hirdetés

Az Invitel Holdings árbevétele a 2009. március 31-én zárult negyedévben 4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 104,4 millió dollárra, az üzemi nyereség pedig 7 százalékkal 18,5 millió dollárra növekedett. Az Invitel Holdings törzsrészvényesekre eső nettó vesztesége ugyanakkor 75 millió dollár volt, szemben a 2008. első negyedévi 4 millió dollár nettó jövedelemmel. A nettó jövedelem ilyen irányú csökkenését döntő mértékben az árfolyam veszteségek növekedése, valamint a 2008. év első negyedévéhez képest csökkenő származékos ügyletekből eredő nyereségek okozták.

Az egyes üzletágak bruttó árrése az alábbiak szerint alakult az első negyedévben:

Lakossági hangszolgáltatások: 20,9 millió dollár volt (-17 százalék). A hagyományos koncessziós területeken belül csökkent az előfizetők száma, valamint csökkent az alacsony árrésű közvetítőválasztásos vezetékes telefonszolgáltatásra előfizetők száma is.

Lakossági internet: 8,5 millió dollár (+1 százalék). A lassúbb növekedési ütem annak tudható be, hogy a vonalas szélessávú piac általánosságban is lelassult.

Üzleti szolgáltatások: 20,7 millió dollár (-5 százalék). A csökkenés elsősorban bizonyos nagyobb volumenű szerződések újratárgyalásának és megtartásának köszönhető.

Nagykereskedelem: 27,3 millió dollár (+11 százalék). A növekedés oka elsősorban a Memorex akvizíció eredményeinek beszámítása.

A cég közleménye szerint a 2007. március 31-én és a 2008. március 31-én zárult negyedévek dollárban kifejezett eredményadatainak összehasonlítását a két időszak eltérő forint/dollár átlagárfolyama is jelentősen befolyásolja. A 2008. március 31-i negyedév átlagos forint/dollár árfolyamának kiszámításához használt átváltási árfolyamhoz képest a 2009. március 31-én zárult időszak átlagos forint/dollár árfolyamának kiszámításához használt forint átváltási árfolyam átlagosan 23 százalékkal értékelődött le az amerikai dollárhoz képest.

A pénzügyi eredmények kapcsán az Invitel Holdings elnök-vezérigazgatója, Martin Lea elmondta: "a makroökonómiai helyzet miatt egyértelműen nagy kihívásokkal kell szembenéznünk a magyarországi piacon. Ez különösen lakossági hangszolgáltatásainkra és internet üzletágainkra van kihatással. Nagykereskedelmi és üzleti szegmenseink továbbra is kiválóan teljesítenek, ami tükrözi stratégiánk fő területeit."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.