Hirdetés
. Hirdetés

Nukleáris SAP

|

Elismerést kapott a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern nukleáris fűtőanyagokat gyártó társasága, a TVEL azért ahogyan a cégeinél sokszorosította a típusdöntéseket az SAP vállalatirányítási rendszerben.

Hirdetés

A Független Államok Közösségének régiójában, az üzletátszervezés kategóriában a rendszert fejlesztő számítástechnikai világcég, az SAP 2014-es Minőség Díját ítélték oda az orosz társaságnak. A díjazott munka ambiciózus tervekkel indult: egyidejűleg kellett bevezetni az SAP-rendszert öt olyan nagyvállalatnál, amely különböző típusú termeléssel foglalkozik, különböző informatikai rendszereket alkalmaz, és eltérő fokon áll a lekérdezhető adatbázis készültsége. Az érintett vállalatok ráadásul öt különböző időzónában működnek, és a munka elvégzésére nagyon szoros határidő, mindössze kilenc hónap állt rendelkezésre.

Hirdetés

A projektnek nyolc terület megújítását kellett átfognia: a felvásárlás és a tartalékok, a termelés, az értékesítés, a beruházások, a pénzügyek, a költségek kezelése, a könyvelés, illetve az adóügyek nyilvántartása és a minőség-ellenőrzés. A munkában az érintett cégek szakemberein túl az anyavállalat, a TVEL, valamint olyan leányvállalatainak képviselői is részt vettek, ahol már lezárult hasonló átalakítás. Összesen 554 tagja volt a végrehajtó csapatnak, amely nemcsak határidőre végezte el a feladatot, hanem még a tervezett funkcióknál többet is megvalósított, ráadásul az előzetes költségvetésnél olcsóbban.

A projekt megvalósításával gyakorlatilag a TVEL összes fontos vállalata az SAP vállalatirányítási rendszer „egységes informatikai terébe került” – hangoztatja a Roszatom által az eseményről kiadott beszámoló.

 

A rendszer segítségével minden vezetési szinten egységes adatbázis jött létre, lerövidült a döntéshozatal ideje, hiszen gyorsabban hozzá lehet férni a szükséges információhoz, amely az eddiginél még megbízhatóbb is. Csökken a tévedés, „az emberi tényező negatív hatásának” kockázata. „A projektnek köszönhetően, képletesen szólva, forradalmat hajtottunk végre, saját kezünkkel megváltoztatva az üzleti folyamatokat és a munkastílust” – méltatta az eredményeket a programot felügyelő TVEL-vezető, Natalja Nyikipelova gazdasági-pénzügyi alelnök.

Az SAP Minőség Díját évente osztják ki. Az elismerést az adott vállalatok tevékenységének vizsgálata után ítéli oda a zsűri, amelynek tagjai a Független Államok Közösségének országaiban dolgozó SAP-szakemberek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.