Hirdetés
. Hirdetés

Nyártól épül az LTE hálózat Németországban

|

2010 nyarán, pár héttel az eddigi legnagyobb volumenű német frekvencia-aukció lezárulta után, a Deutsche Telekom megkezdi az LTE (Long Term Evolution) technológiára épülő mobilhálózatának kiépítését.

Hirdetés

A vállalat ezzel még jobb szélessávú szolgáltatást kíván nyújtani ügyfeleinek. Emellett, a hálózatépítés fontos szerepet játszik az eddig ellátatlan németországi települések, az úgynevezett, "fehér foltok" nagysebességű internettel történő lefedésében is. Az LTE mobilkommunikációs technológia kiépítése Németország keleti részében kezdődik el.

"Hatalmas erőfeszítéseket teszünk, hogy létrejöjjön a "gigabit társadalom" és mi fontos szerepet töltünk be a digitalis szakadék felszámolásában" - mondta René Obermann, a DT vezérigazgatója. "Pár héttel ezelőtt új frekvenciákat vásároltunk, amit most az országos hálózatépítés során használunk fel. Az első bázisállomásokat Németország keleti részében építjük fel."

Az év végére több mint 1000, eddig a nagysebességű internetkapcsolatot nélkülöző települést kapcsolnak be a szélessávú hálózatba. Ezen "fehér foltok" közül 500 az LTE szolgáltatás, a többi pedig alternatív rádiós, vagy vezetékes technológia (pl. UMTS vagy DSL) segítségével kerül lefedésre.

Az első LTE bázisállomásokat a Brandenburg tartományban található Kyritz és Ziesar városokban építik fel. A Deutsche Telekom bízik benne, hogy a német frekvenciagazdálkodási hatóság követelményeit már a határidő előtt teljesíti. A rendelkezések előírják, hogy az ellátatlan területek 90 százalékát 2016-ig bezárólag kell lefedni nagysebességű, szélessávú infrastruktúrával.

"A lehető legtöbb lakos számára szeretnénk a nagysebességű internet- szolgáltatást elérhetővé tenni. Ezzel megnyitjuk előttük a ?gigabit társadalom' kapuját. Az egymással folytatott napi kommunikációnk egyre inkább a hálózatokra és nagysebességű kapcsolatokra épül" - mondta Obermann. A tanulmányok előrejelzései szerint az elkövetkezendő években a mobil adatforgalom hatvanszoros növekedést fog produkálni.

Magyarországon piaci szereplők szerint legkorábban 2012-ben, az analóg földfelszíni televíziós sugárzás megszüntetésével kezdődhet a szélessávú LTE technológia kiépítése, de egyelőre nem született kormánydöntés sem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.