Hirdetés
. Hirdetés

Nyereséges a BlackBerry, de nem szeretjük

|

Az elmúlt negyedévben 94 millió dolláros profitot szerzett a kanadai vállalat.

Hirdetés

A BlackBerry az első fontos pénzügyi jelentését adta ki a BlackBerry 10 OS, illetve az azt használó készülékeinek a megjelenése óta. Bár a pénzügyeket tekintve az utolsó három hónapban remek eredményt ért el a kanadai gyártó, van azért rossz hír is.

A cég az elmúlt negyedév során 94 millió dolláros nyereségre tett szert, az árbevétele pedig 2,7 milliárd dolláron alakult. Ez 80 millióval több profitot jelent az előző időszakhoz képest, amikor ennek az összege "csak" 14 millió dollár volt.

A régóta várt BB10 megérkezése ellenére a BlackBerry felhasználói tábora jelentősen megcsappant: három hónap alatt 79 millióról 76 millióra fogyatkozott. Az igen komoly csökkenés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a korábban RIM néven futó cég mindent megtesz a megújulásért. Bár a gyártó az elmúlt időszak alatt 6 millió készüléket adott el, ennek csak a hatoda volt BlackBerry Z10. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.