Hirdetés
. Hirdetés

Nyereséges a Nordtelekom

|

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. távközlési cég 117 millió forint árbevétel mellett 11,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011-es év első felét.

Hirdetés

A Nordtelekom a gazdasági válság 2008-as kitörése óta folyamatosan nyereségesen gazdálkodik, miközben további növekedést tervez. A cég az elmúlt egy évben jelentős szerkezeti átalakításokat hajtott végre a vállalat működésében, amelynek hatására átmenetileg csökkent ugyan az árbevétel, viszont jelentős mértékben nőtt a társaság eredménytermelő képessége.

A cég számára a pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, mára azonban az ügyféltartozások kezelése rutinszerűvé vált. A Nordtelekom 11,4 millió forintos nyereséggel zárta az első félévet, amit a tavalyival szemben egyszeri tétel nem befolyásolt.

A Nordtelekom a jövőben további növekedést tervez, melynek három fő pillére van. Egyrészt tovább kívánja javítani a működés hatékonyságát, másrészt az értékesítési hálózat megújításával és bővítésével kívánja ügyfelei számát növelni. A Nordtelekom mindig új piacok megszerzésére törekedett: elsőként vezette be a VOIP (internetes telefon) szolgáltatást és elsőként lépett piacra az ADSL technológiára alapozott IPTV szolgáltatással az alternatív szolgáltatók közül. Legújabban (mintegy fél éve) mobilinternet szolgáltatást is nyújt, amely most a legdinamikusabban növekvő üzletága. A növekedés harmadik pillérét akvizíciók jelenthetik. Ennek első lépése a Beltáv ügyfeleinek és hálózatának tervezett megvásárlása, melynek érdekében a részvénytársaság tulajdonosai korábban tőkeemelésről döntöttek. Ennek keretében a Nordtelekom alaptőkéje 25, de akár 125 százalékkal is emelkedhet. A befolyó összegből maximum 200 millió forintot fordíthatnak a Beltáv akvizícióra.

A Nordtelekom Nyrt. gazdálkodása 2011. első félévében


2011 Q1    2010 Q1
nettó árbevétel 116 829

   142 388

üzemi eredmény 14 266   266
adózott eredmény 11 378   19 420*

*Az eredményt egy egyszeri tétel több mint 20 millió forinttal javította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.