Hirdetés
. Hirdetés

Nyílt formátum lesz az Outlook PST

|

A Microsoft nyilvánosságra hozza az Outlook által használt PST fájlformátum részletes dokumentációját.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi az Office Outlook által használt PST (Outlook Personal Folders) fájlformátum részletes dokumentációját, amely komponenst a szoftver az elektronikus levelek, a címjegyzékek és a naptári bejegyzések kezelésére használ.

 

 

outlook.jpg


A nyílt formátummá váló elem segítségével a külső szoftverfejlesztő cégek így olyan alkalmazásokat készíthetnek majd, amelyek képesek lesznek kezelni az Office levélkezelőjének főbb konfigurációs fájlját, úgy hogy közben nem lesz feltétel az Outlook megléte az adott gépen. Eddig ugyanis habár a Messaging API és az Outlook Object Model segítségével lehetett módosítani az állományt, az csak akkor működött, ha a szoftver telepítve volt az adott gépre. A mostani lépésnek köszönhetően viszont a jövőben a redmondi szoftvercégen kívül bárki képes lesz olyan alkalmazást készíteni, amely PST-be menti főbb adatait, s egyidejűleg logikusan kompatibilis lesz a Microsoft levélkezelőjével. Így javulhat a platformok közötti átjárhatóság, s nem mellesleg az Exchange és az Outlook közvetlen riválisa is dörzsölhetik a tenyerüket.

Paul Lorimer, az Office interoperabilitás csoportjának a vezetője az MSDN blogján ugyanakkor nem tudott pontos információt megosztani azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz elérhető a PST részletes leírása: "A dokumentációnak még az elején tartunk". Ha megjelenik, akkor a redmondi szoftvercég Open Specification Promise programjának a weboldaláról lesz letölthető, ott, ahol a DOC az XLS és a PPT specifikációját is közzé tették már korábban.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.