Hirdetés
. Hirdetés

Nyílt forráskódú mobiltelefonos fizetés

|

Nyílt forráskódú Android API-val próbálja segíteni az Inside Contactless és az NXP Semiconductors a mobiltelefonos fizetésre is alkalmas Near Field Communication technológia elterjedését.

Hirdetés

Elkészítette a héten alkalmazásprogramozó felületeit (API) a Inside Contactless és az NXP Semiconductors, az érintkezés nélküli fizetést lehetővé tévő tehnológia most nyílt forráskód alapokon elérhető.

Mindkét vállalat az NFC-hez (Near Field Communication) fejleszt lapkákat. Az NFC olyan vezeték nélküli adatátviteli technológia, mely az adatcserét legfeljebb 4 hüvelyknyi (mintegy 10 cm) távolságból valósítja meg, így lehetővé teszi az érintkezés nélküli fizetést. Mondjuk telefonunkat csak megmutatjuk az olvasónak és ezzel át is adtuk a fizetéshez szükséges adatokat, ennyiben az NFC hasonló a ma is elterjedt RFID eszközökhöz.

Az NXP és a számára szoftvereket fejlesztő Trusted Logic már kis is adta az API Google Android mobil operációs rendszeréhez készült változatát, mint nyílt forráskódot. A lépés célja, hogy sürgessék az olyan alkalmazások létrejöttét, amelyek kihasználják az NFC-t.

 

 

Az Inside Contactless is közkinccsé teszi saját API-ját, amely szintén az Android operációs rendszerhez készült. A nyílt forráskódú projekt a SourceForge.net oldalon tölthető majd le május 15-ől. Nem titkolt cél, hogy lejjebb tegyék a lécet a mobil fejlesztők számára és azok előbb integrálhassák az NFC-t eszközeikbe. Az Inside szoftvere használható a Windows Mobile (Intel), illetve a MeeGo (Nokia) platformokon illetve hardvereken.

Mindkét versenytárs vállalat azt reméli, hogy a fejlesztők az ő kódjukat veszik majd igénybe. Mindenesetre közben egymás javára is előmozdítják az NFC technológia alkalmazását, hiszen a szoftverjogok már bizonyosan nem hátráltatják a munkát. Sandy Shen, a Gartner kutatási igazgatója szerint a telefonos integráció hiánya fogta eddig vissza az NFC terjedését, amely ezután várhatóan gyorsul valamelyest, de ne számítsunk rögtön nagy volumenre. Mindenesetre több telefon várható 2010-ben NFC támogatással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.