Hirdetés
. Hirdetés

Nyolc tény az iPhone-ról

|

Rajongók ezrei várják a híreket a június 29-én debütáló Apple telefonról. A felhajtás már-már az 1984-es Mac-bemutatót idézi.

Hirdetés

Szó, mi szó: a Google News több, mint 8000 cikket dob fel a telefonnal kapcsolatban, a róla szóló bejegyzések száma pedig meghaladja a 60 milliót. A rengeteg híradás és cikk ellenére nehéz elkülöníteni, hogy mi a tény és mi a találgatás az iPhone-nal kapcsolatban, ezért a PC World összegyűjtött nyolc biztos információt a sokakat lázban tartó érintőképernyős telefonnal kapcsolatban.


1. Az iPhone igazi kommunikációs mindenes: a hagyományos telefonálás mellett támogatja az IMAP-ot, a POP3-at és a Yahoo Push e-mail szolgáltatását (a levelek a Blackberryhez hasonóan azonnal megjelennek az eszközön). Az e-mailekben automatikusan felismeri majd a telefonszámokat, amelyek rögtön tárcsázhatóvá válnak, viszont nem tudunk majd vele MMS-t küldeni - azaz le kell mondanunk a képek és videók küldözgetéséről más mobilokra. Az iPhone-nal az azonnali üzenetküldőket és a csevegőprogramokat is nélkülöznünk kell majd.

2. A nem az Apple által gyártott alkalmazások csak úgy lesznek rajta futtathatók, ha azok az internetről képesek betöltődni saját Safari böngészőjén keresztül. A Windows-kompatibilis Safari megjelentetésének egyik oka éppen az lehet, hogy növelje a kedvet a vele kapcsolatos programok fejlesztésére, és tovább gerjessze az így is felfokozott várakozásokat.

3. Az iPhone képes lesz szinkronizálni mind a PC-n, mind Macen tárolt e-maileket, képeket, határidőnaptárakat és egyéb adatokat a saját memóriájában tároltakkal. A szinkronizálás automatikusan lezajlik a géphez való csatlakoztatáskor.

4. Az iPhone akkumulátora előre láthatóan egy töltéssel 8 óra folyamatos beszélgetésre, 6 órányi folyamatos internetezésre vagy 7 órányi videólejátszásra, esetleg 24 órányi folyamatos zenelejátszásra lesz képes. Mindennek tetejében közel 250 órányi, azaz 10 napnyi folyamatos készenléti idővel örvendezteti meg tulajdonosát. Természetesen ezek maximális értékek, beállítástól függően jelentősen csökkenhetnek.

iphone.jpg

GPS-vevő, iTunes felhasználói fiók, videólejátszás és vadonatúj borítás -
tovább a PC World beszámolójára >>


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.