Hirdetés
. Hirdetés

Nyomtató a hálózatban

|

Hirdetés

Munkahelyem többi gépén jórészt Windows XP fut, és nyomtat gond nélkül, én saját rendszeremmel szeretném elérni ugyanezt. Hogyan adjam meg a nyomtató helyét, ha nincs gépre kötve, hanem közvetlenül a kapcsolóba van csatlakoztatva?A munkahelyen használatos nyomtatót kétféle módon köthetjük hálózatba: vagy közvetlenül egy gépre van rácsatlakoztatva, és azon keresztül érhetjük el egyszerű megosztással, vagy egy átalakító segítségével közvetlenül a hálózatba van kötve, mint egy számítógép. Ilyenkor saját IP-címen érhető el.

Az első esetben jobban felügyelhető a nyomtató, de hátránya, hogy az adott gépnek mindig bekapcsolva kell lennie. Másik vitathatatlan előnye, hogy ilyenkor a régebbi, Windows 2000 előtti operációs rendszerek is könnyebben tudják elérni.

A másik esetben a nyomtatót bármelyik gép gyorsan elérheti a hálózaton belül, mivel az eszköz teljesen önálló "életet élő" és a nyomtatásra küldött dokumentumokat közvetlenül ő rendezi le. Előnye a gyors nyomtatás, hátránya, hogy csak olyan operációs rendszerek érhetik el, amelyek képesek a közvetlen, IP alapú nyomtatásra. Ilyen a Windows 2000 és az XP. A régebbi Windowsok számára mindenképpen szükséges a plusz eszközmeghajtó, valamint a hálózati támogatás telepítése.



Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.