Hirdetés
. Hirdetés

Nyugdíjazzák a Windows XP-t

|

Április 14-én megszűnik az Office 2003, a Windows Server 2003 SP1 és a Windows XP ingyenes terméktámogatása.

Hirdetés

Pár hét múlva, április 14-én megszűnik a Windows XP, a Windows Server 2003 SP1 és az Office 2003 irodai programcsomag ingyenes terméktámogatása, ami következtében felhasználóik már csak díj ellenében kérhetnek segítséget a Microsoft szakértőitől még pár évig. A fizetős támogatás a Windows XP esetében 2014. április 8-ig, az Office 2003 csomagnál 2012. augusztus 4-ig lesz elérhető. Miközben természetesen emellett a rendszerekhez kiadott biztonsági-frissítések a továbbiakban is ingyen elérhetőek lesznek.

Vagyis fogalmazhatunk úgy, hogy a Microsoft pár hét múlva egy kicsit nyugdíjazza 2001-ben kiadott operációs rendszerét, ami még mindig igen népszerű. A Forrester Research februári felmérése szerint ugyanis az Egyesült Államokban és Európában a cégek körében még mindig a Windows XP számít a legnépszerűbb operációs rendszernek. Windows Vistára ugyanis csak nagyon kevesen váltottak át. Annak ellenére, hogy a vállalatok 31 százaléka már elkezdte az átállást, számszerűsíthetően jelenleg mégis csak a gépek 10 százalékán fut a Microsoft újabb rendszere. Miközben 71 százalékukon továbbra is Windows XP fut, ami mellett még megtalálható 3 százalékkal a Mac OS X, 10 százalékkal a Windows 2000, valamint 2 százalékkal a Linux. Ráadásul korábban a rendszerépítők számára is kitolta a redmondi cég az XP élettartamát, amikor május 30-ig meghosszabbította az operációs rendszer rendelésének határidejét, valamint kiszivárgott információk szerint még a jövőre érkező Office 14 is XP kompatibilis lesz. Vagyis minden jel arra mutat, hogy az XP még sokáig élhet és virulhat.

 

 

winxpbox.jpg
 

 


A közelgő határidő kapcsán egyébként a ZDNet összegyűjtötte, hogy más Microsoft rendszerekhez meddig lesznek elérhetőek az ingyenes és a fizetős terméktámogatások. Szemezgessünk is köztük:

Windows 2000: Az ingyenes terméktámogatás 2005. június 30-ig volt elérhető, a fizetős support 2010. július 13-ig jár az operációs rendszerhez.

Windows XP SP2: 2010. július 13-án megszűnik a terméktámogatása.

Windows XP SP3: 2014. április 8-án vonulhat nyugdíjba.

Windows Vista Business: 2012. április 10-én szűnhet meg az ingyenes terméktámogatása, a fizetős egészen 2017. április 11-ig járhat a felhasználóinak.

Office 2007:
2012. április 10-e és 2017. április 11-e lehet a két határidő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.