Hirdetés
. Hirdetés

Office-vírus terjed

|

Az exploit egy már kijavított sérülékenységet támad. A Conficker féreghez hasonlóan.

Hirdetés

A Microsoft a Malware Protection Center blogján egy figyelmeztetést adott ki, mely szerint egy olyan új kártékony kód jelent meg a világhálón, amely a Word szövegszerkesztő hibáját kihasználva képes megfertőzni a felhasználók gépeit, átvéve azok felett az irányítást. Az MS10-087 közlemény alapján a hiba kritikus, főként hogy a baj bekövetkeztéhez elegendő, ha a gép előtt ülő megnyit egy e-mailben érkező Word csatolmányt.

 

 



Az érintett sérülékenységet a redmondi szoftvercég szakemberei még novemberben észlelték, sőt be is foltozták azt a mozgalmas decemberi patch-keddjükön. Az interneten terjedő kártevő ennek ellenére mégis képes terjedni, feltehetőleg azért, mert sok felhasználó még nem telepítette a Windows Update szolgáltatáson keresztül érkező javításokat.

A Microsoft ezen okból az Office irodai programcsomag frissítésére szólítja fel felhasználóit. Kell is, mert például a Conficker is egy már befoltozott sérülékenység kihasználásával képes a mai napig is terjedni, azaz a tapasztalatok szerint sokan nem telepítik a redmondi szoftvercég biztonsági frissítéseit valamilyen okból.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.