Hirdetés
. Hirdetés

Okosak és zöldek az új, adatintenzitásra termett PowerEdge szerverek

|

A Dell Technologies most megjelenő kiszolgálói között AI, ML és HPC munkaterhelésekre kihegyezett, valamint strapabíró peremhálózati modellek is találhatók. Az új PowerEdge szerverek automatizáltak, és elődeiknél is energiahatékonyabbak.

Hirdetés

Az AMD és az Intel legfrissebb processzortechnológiáját optimalizáló, új PowerEdge kiszolgálók minden eddiginél nagyobb feldolgozási teljesítményt adnak az üzlet szempontjából legkritikusabb munkaterhelések és alkalmazások futtatásához, jelentette be a Dell Technologies. A harmadik generációs AMD EPYC processzorokra épülő PowerEdge R6515 például 60 százalékkal gyorsítja a Hadoop adatbázisok feldolgozását, lerövidítve a big data elemzések átfutási idejét. A hamarosan érkező, harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal tervezett PowerEdge R750 pedig a lineáris egyenletrendszerek masszívan párhuzamos feldolgozásához ad 43 százalékkal nagyobb teljesítményt a gyártó tesztjei szerint.

- Több adatot hozunk létre és használunk fel több helyen, mint eddig bármikor, és a vállalatoknak a lehető leggyorsabban kell információt nyerniük az adatokból, hogy minél hamarabb dönthessenek, intézkedhessenek - mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastruktúra megoldásokért felelős elnök-vezérigazgatója. - A jövő informatikai technológiájában ezért a fejlett automatizálás nélkülözhetetlen lesz, az infrastruktúra helyétől függetlenül. Új PowerEdge szervereinkkel teljesítményben és önvezérlésben is szintet lépünk.

Autonóm rendszerekkel a szervezetek önmagát telepítő, hozzárendelő és felügyelő infrastruktúrát alakíthatnak ki a jövőben. A PowerEdge szerverek a hozzájuk tartozó rendszer-felügyeleti megoldásokkal már ma is a menedzsment-feladatok tucatjait automatizálják, és akár 85 százalékos időmegtakarításhoz segítik az IT csapatokat.

GPU-sűrűség és strapabírás

Többek között két, gyorsítókra optimalizált kiszolgáló is helyet kapott a Dell Technologies új szerverportfóliójában. A PowerEdge XE8545 például a HPC Ready Solution for AI and Data Analytics architektúra friss változatára épül, amely megkönnyíti az AI és a fejlett analitikai munkaterhelések egy rendszeren történő futtatását. Az új kiszolgáló az AMD EPYC processzorok 128 magját az NVIDIA négy A100-as GPU-jával és vGPU teljesítményoptimalizáló szoftverével ötvözi kétfoglalatos, 4U méretű rack-kiszerelésben. A PowerEdge R750xa pedig az NVIDIA nemrég bejelentett AI Enterprise software suite for VMware vSphere 7 Update 2 változatával és kifejezetten nagy GPU-sűrűséggel érkezik gépi tanulásra és mesterséges intelligenciára épülő alkalmazásokhoz. A kétfoglalatos, 2U méretű szervebe harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorok kerülnek, és mellettük akár négy darab duplaszéles, valamint hat darab normál szélességű GPU-nak jut még hely.

Az új szerversorozatba tartoznak a strapabíró kialakítású PowerEdge XR11 és XR12 kiszolgálók is, amelyeket a Dell Technologies a peremhálózatokra tervezett. A megerősített burkolatú, kisméretű edge szerverek jól tűrik a távoli helyszínek gyakran kíméletlen környezeti hatásait, ugyanakkor többféle gyorsítót és - a portfólió többi tagjához hasonlóan - beépített biztonsági képességeket is tartalmaznak.

Minden új PowerEdge speciálisan kialakított burkolatot, csatornás ventilátorokat és adaptív hűtést kapott, így a gyártó szerint a korábbi nemzedékekhez képest 60 százalékkal nagyobb energiahatékonyságot ér el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.