Hirdetés
. Hirdetés

Okostelefon-védelem a NOD32 készítőitől

|

A Windows Mobile és Symbian platformokon futó ESET Mobile Security az adatlopás ellen is védelmet nyújt.

Hirdetés

A Gartner adatai szerint 2010 első negyedévében 54 millió okostelefont adtak el világszerte, melyeknek több mint felén Symbian vagy Windows Mobile operációs rendszer fut. Ezeken a felhasználók jellemzően már nem csupán ismerőseik telefonszámát tárolják, de naptárbejegyzéseiket, feljegyzéseiket is szinkronizálják a készülékekkel, melyek alapértelmezett beállításaik szerint még a meglátogatott weboldalak - így például a Facebook - belépő adatait is megjegyzik.

 

 



A telefon elvesztéséhez kapcsolódó kockázatok mellett folyamatosan növekszik a veszélye annak is, hogy a készüléket vírustámadás éri. „Az elmúlt hónapokban számos olyan csaló alkalmazás jelent meg, mely megtévesztéssel veszi rá a felhasználókat arra, hogy hozzáférést biztosítsanak az okostelefonjukhoz. Amennyiben ez sikeres, az alkalmazás a felhasználó tudtán kívül emelt díjas számokat hív fel, vagy SMS üzeneteket küld ezekre. Emellett szaporodnak az okostelefonokra írt kémprogramok is” - emeli ki Kiss Zoltán, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact biztonsági szakértője.

A most megjelent mobil biztonsági programcsomag a gyártó más védelmi termékeihez hasonlóan tartalmaz vírusdefiníciós adatbázison alapuló vírusvédelmet és heurisztikus keresést is. A vírus- és kémprogramvédelem egyaránt kiterjed a készülék beépített memóriájára, valamint a cserélhető memóriakártyák beolvasására és megtisztítására. Lehetséges a memóriában futó folyamatok ellenőrzése, és az ESET Mobile Security ellenőriz minden vezetéknélküli kapcsolatot, beleértve a Wi-Fi és a bluetooth kapcsolatokon keresztül érkező fájlokat is. A biztonsági csomag tűzfala arra is képes, hogy blokkolja az összes MMS és adatforgalmat, amikor roamingolunk.

Adatok törlése távolról

A vírusvédelem mellett a bejelentett Mobile Security legérdekesebb tulajdonsága a távoli törlés (remote wipe) funkció. Ennek segítségével a jogosult felhasználó elvesztett vagy ellopott telefonjáról távolról tudja törölni az összes adatot egy speciális SMS üzenet segítségével. A szoftvercsomag ezen kívül tájékoztat a biztonsági résekről, kiszűri a kéretlen SMS üzeneteket, és beépített tűzfal segítségével monitorozza a kimenő és a bejövő kommunikációs kísérleteket.
 
Az ESET Mobile Security angol nyelvű változata már elérhető az ESET honlapján. A szoftvercsomag 1 készülékre vonatkozó végfelhasználói ára bruttó 7990 forint. Várhatóan az év végén jelenik meg a vállalatoknak szánt, központi menedzsmentet is tartalmazó ESET Mobile Security Business Edition, melyet a cég vállalati ügyfelei 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak majd meg. A Mobile Security felváltja a Mobile Antivirust - az ESET korábbi okostelefonokra írt vírusirtóját - mely csak Windows Mobile operációs rendszeren működött. A Mobile Antivirus jelenlegi felhasználói ingyenesen térhetnek át az új, kibővített funkcionalitással bíró szoftvercsomagra.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.