Hirdetés
. Hirdetés

Okostévék Magyarországon

|

Itthon az emberek többségének rögtön a Samsung jut eszébe, ha smart TV-ről van szó - még akkor is, ha történetesen van okostévéje, és az nem a dél-koreai cégtől származik.

Hirdetés

Pár napja tartotta legújabb modelljeinek bemutatóját a Samsung, melynek során több érdekességre is fény derült. A dél-koreai konszern felel hazánk tévévásárlásainak 60 százalékáért, az idei első negyedévben az okostelevíziók eladásainak is 50-60 százaléka a távol-keleti gyártó nevéhez kötődik. Amint az a sajtóeseményen is elhangzott, közvéleménykutatás derített fényt arra, hogy Magyarországon az emberek többsége a márkanévre asszociál, ha meghallja azt a kifejezést, hogy okostévé - abban az esetben is, ha egy másik gyártótól származó készüléket birtokol.

De mit is jelent az okos jelző? Nos, voltaképp a telefonoknál megszokott funkcionalitás átvételéről van szó: olyan készülékekről, melyek egyrészt internetképesek, másrészt számos extra lehetőség; online szolgáltatás és letölthető szoftver tartozik hozzájuk. A teljesség igénye nélkül, az új Samsung tévéken lehet webet böngészni, videotelefonálni, internetes időjárás-előrejelzést megtekinteni, facebookozni stb.

samsung okostévé

A hazai piacot uraló gyártó a legújabb modelljeivel - melyekről részletesebben testvérlapunk, a PCWorld számolt be - nem csak a smart funkcionalitást hozza el, hanem relatíve csendben technológiaváltást is véghezvisz. A LED-es tévék korszakába lépett a magyar piac (ami nem összekeverendő a LED tévékkel), azaz a legújabb készülékek már LED háttérvilágítást kapnak, ezzel csökkentve mind a tévé, mind a káva vastagságát, illetve a fogyasztást.

Visszanéz a televízió

A Samsung új termékeiben megjelenik a kávába épített kamera, mely gyakorlatilag folyamatosan figyeli, ki ül a készülék előtt. Ez a funkció számos feladatot elláthat: képes például a védett tartalmakhoz (pl. Facebook-beléptetés) az emberi arc egyedi jellemzőire alapuló felhasználó-azonosítást nyújtani, felismerni a kijelző előtt ülő, böngészést vezérlő kézmozdulatait stb. A gyártó tájékoztatása szerint ennek ellenére nincs oka aggódnia privát szférája iránt a felhasználónak, mivel „a Samsung nem látja azt, amit a Smart TV kamerája és mikrofonja érzékel, mi csak azt látjuk, hogy a felhasználók milyen alkalmazásokat töltenek le, és ebből tudjuk megmondani, hogy melyek a legnépszerűbb alkalmazások”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.